Cablul care promite viteze de transfer de peste 100 GB pe secundă

Scris de | 8 martie, 2021
Cablul care promite viteze de transfer de peste 100 GB pe secundă

Dacă bătrânul HDMI a fost atâția ani un standard clar în industrie, acesta poate fi în curând detronat de o opțiune accesibilă care se bazează pe o tehnologie complet nouă. Cuprul a fost îndelung utilizat la cablurile convenționale de conectare, iar acest lucru pare să se schimbe.

Dacă există în prezent cabluri ce oferă viteze de transfer foarte mari, precum standardul Thunderbolt, acestea sunt mai scumpe din cauza materialelor folosite ș a unor cipuri integrate, se pare că un nou polimer ar putea înlocui atât cuprul, cât și fibra optică.

O asemănare destul de importantă pe care cablurile realizate de noul polimer dezvoltat de inginerii de la MIT o mai reprezintă faptul că noua interfață dispune și ea de un chip integrat la nivelul mufei, care calibrează și reglează volumul de date într-un mod inteligent.

Pe scurt, noul tip de cablu are potențialul să ajungă standard în piață prin prisma costului redus de fabricare și a performanței avansate pe care o oferă. Deși mai e mult până departe, rezultatele inițiale sunt promițătoare, vitezele de transfer ajungând și până la 105 GB/s.

Etichete: , ,

Sursa: Polymer cables could replace Thunderbolt & USB, deliver more than twice the speed