Huawei a avut venituri mai mici cu 17%, dar profitul a crescut cu 26% în primul trimestru din 2021

Scris de | 29 aprilie, 2021
Huawei a avut venituri mai mici cu 17%, dar profitul a crescut cu 26% în primul trimestru din 2021
foto via @comunic.ro

Compania chineză de tehnologie, Huawei, a raportat o scădere a veniturilor și o creștere a profitului în primul trimestru, reflectând o afacere de smartphone-uri aflată sub blocada SUA și o creștere robustă a afacerilor care vizează întreprinderile care s-au amortizat într-o oarecare măsură împotriva pierderilor sale de venituri.

Analiștii au spus că raportul financiar din primul trimestru reflectă faptul că Huawei a reușit să „supraviețuiască” acțiunilor din SUA și că lichiditatea sa a rămas stabilă, dar compania se confruntă acum cu o misiune ascendentă a modului de „a ieși din cele mai întunecate momente.”

Întrucât administrația Biden nu dă semne de relaxare a interzicerii măsurilor, Huawei trebuie să rezolve „problema blocajului” de a asigura aprovizionarea cu cipuri în acest an.

Veniturile Huawei în primul trimestru au fost de 23,13 miliarde de dolari, în scădere cu 17% față de anul anterior. Profitul său în primele trei luni a crescut cu 26%, conform calculului Global Times bazat pe raportul financiar din primul trimestru Huawei Investment & Holding Co trimis miercuri la Clearing House din Shanghai. Raportul nu a dezvăluit detalii despre câștiguri în anumite divizii de afaceri. Ma Jihua, analist senior din industria tehnologiei cu sediul la Beijing, a declarat miercuri pentru Global Times că reducerea veniturilor este „în limitele așteptărilor” și se datorează în principal afacerii cu telefoane mobile Huawei, care, în general, a reprezentat aproximativ jumătate din veniturile sale totale. 

Huawei a fost introdusă pe o listă neagră de export de cipuri din SUA în mai 2019. Compania se grăbise să depoziteze chipset-uri și componente în primul trimestru și al doilea trimestru al anului 2020, înaintea restricției comerciale.

„Huawei a cheltuit mult pentru a acumula stocul anul trecut. Astfel de cheltuieli s-au diminuat în primul trimestru și, de aceea, parțial motivul pentru care firma vede creșterea profitului ”, a explicat Ma. El a adăugat că saltul profitului a indicat, de asemenea, că diviziile sale către companii, cum ar fi furnizarea de servicii pentru operatorii de telecomunicații, au menținut o creștere ridicată.

Analiștii au spus că performanța financiară din primul trimestru subliniază că „ajustarea strategică forțată” a Huawei de la un furnizor de hardware la un furnizor de software, a funcționat în faza inițială și afacerea companiei funcționează ca de obicei, în ciuda represiunii SUA. „Dar compania trebuie să-și fixeze speranța pentru a rezolva lipsa de cipuri”, a remarcat Ma. El a prezis că afacerile în scădere cu smartphone-uri ale Huawei vor continua să-și reducă veniturile cu aproximativ 20% în acest an, în timp ce strategia sa de diversificare a afacerilor, dacă va avea succes, va sprijini profitul companiei pentru a realiza o creștere cu o singură cifră ca și anul trecut. 

La mijlocul lunii aprilie, Huawei a început să vândă vehicule inteligente în magazinele sale emblematice din toată China, ca parte a eforturilor de a genera noi venituri. De asemenea, firma a căutat să mărească investițiile în alte linii de afaceri, cum ar fi serviciile cloud și furnizarea de tehnologii, porturi și industriile fotovoltaice. În 2020, veniturile Huawei s-au ridicat la 135,93 miliarde de dolari, în creștere cu 3,8% față de anul anterior, în timp ce profiturile nete au crescut cu 3,2%.

Etichete: , , , ,

Sursa: Huawei sees 17% revenue plunge and 26% profit jump in Q1