Care sunt primele telefoane cu HarmonyOS, noul sistem de operare dezvoltat de Huawei

Scris de | 31 mai, 2021
Care sunt primele telefoane cu HarmonyOS, noul sistem de operare dezvoltat de Huawei

Încă de la restricțiile aplicate de Statele Unite ale Americii asupra lui Huawei, compania din China a căutat să găsească soluții viabile pentru ca utilizatorii de servicii Google să nu îți piardă interesul în produsele acesteia, indiferent că vorbim aici despre telefoane sau tablete.

Pentru ca produsele sale să nu mai depindă de PlayStore, Huawei a lansat propriul magazin de aplicații, pe nume AppGallery. Iar următorul pas, cumva previzibil și normal, era lansarea propriului sistem de operare. Se pare că suntem mai aproape ca niciodată să vedem la treabă noul HarmonyOS, care va debuta chiar în această vară, pe cele mai recente dispozitive ale producătorului.

Astfel că telefoanele Huawei Mate 40 și P40 vor fi primele terminale care vor dispune de noul sistem de operare, însă lucrurile nu se opresc aici. OS-ul va fi adaptat și pentru tabletele companiei, Huawei MatePad Pro fiind primul device de acest gen care va echipa HarmonyOS. De asemenea, nu se cunosc încă detalii despre seria P50, însă conform ultimelor zvonuri apărute pe Weibo aceasta se va lansa în perioada următoare, cu tot cu sistemul de operare propriu.

Deși nu sunt puține voci care susțin că HarmonyOS va fi doar un Android în haine ușor schimbate, rămâne de văzut dacă producătorul chinez ne va oferi o alternativă viabilă la Android, care să poată fi folosită fără compromisuri și în Europa, nu numai în china. Data zvonită a lansării HarmonyOS este 2 iunie 2021.

Etichete: , , , , , , ,

Sursa: Huawei HarmonyOS will be coming to these phones next week