Unitățile de hard-disk fabricate cu grafen ar putea stoca de zece ori mai multe date. Vezi de ce este acest lucru posibil

Scris de | 10 iunie, 2021
Unitățile de hard-disk fabricate cu grafen ar putea stoca de zece ori mai multe date. Vezi de ce este acest lucru posibil
foto via @ubergizmo.com

Capacitatea de stocare a hard disk-urilor este cu siguranță în creștere și am parcurs un drum lung de pe vremurile bune în care dischetele puteau stoca doar 1,44 MB de date. Cu toate acestea, pe măsură ce mass-media devine mai mare, vom avea nevoie de hard disk-uri care pot stoca cantități și mai mari de date, iar oamenii de știință cred că grafenul ar putea fi răspunsul.

Potrivit cercetătorilor de la Universitatea din Cambridge, aceștia au dezvoltat un nou hard disk de înaltă densitate, care are o acoperire ultra-subțire de grafen despre care se spune că poate stoca de zece ori cantitatea de date în comparație cu unitățile de conducere actuale. Acest lucru se datorează faptului că grafenul este utilizat pentru a înlocui invelisul pe bază de carbon care este de obicei utilizat pe hard disk-uri.

Deoarece grafenul este un material format dintr-un strat gros de un atom de carbon, permite acestor unități să dețină o densitate de stocare mai mare decât în ​​mod normal. Potrivit cercetătorului și coautorului studiului din Cambridge Graphene Center, Anna Ott, „Demonstrarea faptului că grafenul poate servi ca strat protector pentru unitățile de discuri convenționale și că este capabil să reziste condițiilor de [înregistrare date] este un rezultat foarte important.”

Nu este prima dată când vedem grafen folosit pentru a îmbunătăți tehnologiile existente. În trecut, am văzut cum grafenul poate fi utilizat pentru a îmbunătăți performanțele difuzoarelor și cum bateriile din grafen au potențialul de a se încărca mai rapid.

Etichete: ,

Sursa: Hard Drives Made With Graphene Could Store Ten Times As Much Data