Tencent va folosi recunoașterea facială pentru a se asigura că nu este utilizat de minori

Scris de | 13 iulie, 2021
Tencent va folosi recunoașterea facială pentru a se asigura că nu este utilizat de minori
foto via @ubergizmo.com

În China, pentru a ajuta la combaterea dependenței, s-a implementat o lege care pune stăpânire asupra jocurilor pentru cei cu vârsta sub 18 ani. Au existat mai multe modalități prin care acest lucru a fost pus în aplicare, dar se pare că Tencent adaugă acum recunoașterea listei respective.

Potrivit analistului industrial Daniel Ahmad, a cărui companie Niko Partners lucrează uneori cu Tencent, serviciul „va detecta în mod esențial dacă persoana care joacă jocul după miezul nopții o face mult timp sau cheltuie o anumită sumă de bani în joc, astfel că va fi nevoie să bifezi o căsuță în backend-ul Tencent și să soliciți o verificare de identitate prin recunoașterea facială, fie prin baza de date respectivă, fie printr-o bază de date pe care au folosit-o deja”.

Compania susține că nu stochează scanările pe care le fac. Înainte de aceasta, Tencent a verificat vârsta utilizatorilor prin intermediul sistemului național de identificare al Chinei, dar se pare că unii jucători au fost suficient de pricepuți pentru a ocoli sistemul folosind conturile părinților lor.

Pentru cei preocupați de confidențialitate, se pare că utilizatorii pot opta să nu-și scaneze fețele. De exemplu, dacă un jucător este detectat activ după terminarea timpului, acesta va fi solicitat pentru o scanare facială. Ei pot refuza să facă acest lucru, dacă doresc, dar sistemul va presupune pur și simplu că sunt minori și le va solicita scanarea.

Etichete: ,

Sursa: Tencent Will Use Facial Recognition To Ensure Kids Don’t Play Past Curfew