Acest dispozitiv portabil ar putea rula pentru totdeauna, deoarece este alimentat de transpirația umană

Scris de | 18 iulie, 2021
Acest dispozitiv portabil ar putea rula pentru totdeauna, deoarece este alimentat de transpirația umană
foto via @ubergizmo.com

În acest moment, articolele precum îmbrăcămintea inteligentă sau ceasurile inteligente au nevoie de baterii pentru a rula. Cu toate acestea, inginerii de la Universitatea California din San Diego ar fi putut găsi o modalitate de a face posibil ca dispozitivele noastre să rămână alimentate pentru totdeauna, datorită transpirației umane.

Cercetătorii au creat un dispozitiv portabil care, atunci când este purtat pe vârful unui deget, poate acționa ca o sursă de energie pentru alte electronice și senzori mici. Dispozitivul generează cantități mici de electricitate prin tweet-ul unei persoane sau dacă este apăsat. Întrucât transpirăm în mod constant, aceasta înseamnă că, în teorie, ar putea continua să genereze energie electrică pentru totdeauna (până când este îndepărtată sau vom muri).

Potrivit cercetătorului Lu Yin, „Spre deosebire de alte articole de acest tip, acesta nu necesită exerciții fizice, nici un aport fizic de la purtător pentru a fi util. Această lucrare este un pas înainte pentru a face portabilele mai practice, convenabile și accesibile pentru persoana de zi cu zi. „Pe baza experimentului lor, în timpul unui somn de 10 ore, a reușit să genereze 400 de milijuli de energie, în timp ce tasta și făcea clic pe mouse, timp de o oră a generat 30 de milioane de milijouli.

În acest moment, inginerii lucrează la îmbunătățirea dispozitivului pentru a-l face mai eficient și mai durabil, așa că ar putea trece ceva timp până să îl vedem de fapt folosit în produse sau alte aplicații practice.

Etichete: , ,