Cercetătorii au creat o cască magnetică care poate micșora tumorile si cancerul

Scris de | 30 iulie, 2021
Cercetătorii au creat o cască magnetică care poate micșora tumorile si cancerul
foto via @ubergizmo.com

Una dintre modalitățile prin care știința modernă încearcă să se lupte cu cancerul este prin chimioterapie. Această modalitate de tratament are însă o mulțime de efecte secundare, bine documentate, și care pot avea rezultate grele asupra pacienților și a celor apropiați. Astfel, cercetătorii americani s-au întrebat dacă ar putea exista o altă modalitate de tratare a cancerului și a tumorilor.

Potrivit cercetătorilor, o modalitate de tratament posibilă ar putea fi prin utilizarea unei căști magnetice. Această cască este formată din trei magneți rotativi conectați la un controler electronic bazat pe microprocesor alimentat de o baterie reîncărcabilă. Pacientul, un bărbat în vârstă de 53 de ani, a purtat dispozitivul pe parcursul a cinci săptămâni la clinică și apoi mai târziu la el acasă. L-a purtat timp de două ore pe zi inițial, dar ulterior perioada de purtare a crescut până la maximum șase ore pe zi.

Din nefericire, bărbatul a decedat între timp din cauze care, conform cercetătorilor, nu au avut legătură cu tratamentul. În timpul autopsiei însă, aceștia au constatat că tratamentul a micșorat masa tumorii cu aproximativ 31%. Ei consideră că descoperirea lor ar putea ajuta într-o zi la tratarea cancerului cerebral fără a fi nevoie de radiații sau chimioterapie. Bineînțeles, nu suntem siguri când va putea fi folosit un astfel de dispozitiv, deoarece vor urma multe studii suplimentare și teste, însă notabil este faptul că a fost aprobat pentru a fi utilizat de FDA pentru uz compasional – adică acesta poate fi folosit de pacienții în stare gravă, care vor să aibă acces la toate metodele de tratament posibile, chiar dacă unele dintre acestea se află în fază de testare.

Etichete: , ,

Sursa: Researchers Have Created A Magnetic Helmet That Can Shrink Tumors By Tyler Lee, on 07/27/2021 02:16 PDT