„Întoarcerea legendei”: Lamborghini Countach revine

Scris de | 17 august, 2021
„Întoarcerea legendei”: Lamborghini Countach revine
foto via @ubergizmo.com

Când ne gândim la supercar-uri, ne gândim la mașini cu motoare mari, consumatoare în general. Pentru o vreme, s-a părut că producătorii acestor supercars au fost reticenți la ideea de a crea modele electrice, dar se pare că încep să ia în considerare din ce în ce mai mult această opțiune. De fapt, cei de la Lamborghini au dezvăluit recent noul lor supercar hibrid Countach. Lamborghini Countach a fost unul dintre cele mai iconice modele ale companiei în anii 1970, când a debutat pentru prima dată.

Prezenta margini plate ascuțite, care l-au făcut să arate destul de „fioros”, în comparație cu marginile mai rotunjite pe care le vedem în modelele de mașini de astăzi, dar se pare că Lamborghini îl aduce înapoi cu un nou model hibrid. Noua mașină este un model în ediție limitată numit Countach LPI 800-4 și este lansat odata cu sărbătorirea a 50 de ani de la lansarea originală. Sub capotă, noul Countach va avea un motor V12 cu un motor electric de 48V, iar motorul său termic este capabil să scoată 780cv (în jur de 574kW), în timp ce motorul electric va scoate 34cv.

Potrivit lui Lamborghini, acest lucru înseamnă că mașina va putea atinge 100km/h în 2,8 secunde, putând ajunge, de asemenea, la o viteză maximă de 355 km/h. Vorbind despre noul Countach, CEO-ul Lamborghini, Stephan Winkelmann, spune că „Susține tradiția Lamborghini de a privi în viitor, de a explora noi căi de design și tehnologie în timp ce sărbătorește ADN-ul mărcii noastre”.

Etichete: , ,

Sursa: The Lamborghini Countach Is Back As A Hybrid Supercar