Roboții care fac parkour și se dau peste cap îți vor da fiori pe șira spinării

Scris de | 20 august, 2021
Roboții care fac parkour și se dau peste cap îți vor da fiori pe șira spinării
foto via @zarioonews.com

Boston Dynamics și-a făcut un nume de-a lungul anilor prin intermediul roboților săi, precum „câinele” Spot. Într-adevăr, compania a parcurs un drum lung de atunci, dezvoltând noi roboți cu noi abilități, iar într-un videoclip recent cei de acolo ne arată robotul umanoid Atlas efectuând o serie de mișcări parkour.

Acest lucru se datorează faptului că modul în care roboții fac mișcările arată aproape perfect și asemănător omului. Sigur, nu sunt la fel de grațioși în comparație cu oamenii care fac același lucru, dar pentru un robot care trebuie să imite și să învețe ce face un om, este de-a dreptul fascinant.

Potrivit Boston Dynamics, „Parkour este sandbox-ul perfect pentru ca echipa Atlas de la Boston Dynamics să experimenteze comportamente noi. În acest videoclip, roboții umanoizi își demonstrează atletismul, menținându-și echilibrul printr-o varietate de activități care se schimbă rapid, cu energie ridicată. Prin salturi, echilibru, demonstrăm modul prin care îl împingem pe Atlas spre limitele sale pentru a descoperi următoarea generație de mobilitate, percepție și inteligență atletică ”.

Dacă aveți la dispoziție câteva minute, puteți viziona videoclipurile de mai sus care prezintă robotul în acțiune, precum și un film din „behind the scenes” pentru a înțelege modul în care Boston Dynamics a dezvoltat-o.

Etichete: , ,

Sursa: This Robot Performing Parkour Is The Coolest Thing We’ve Ever Seen