L’Oréal lucrează cu o companie Google pentru a personaliza îngrijirea pielii

Scris de | 26 ianuarie, 2022
L’Oréal lucrează cu o companie Google pentru a personaliza îngrijirea pielii

Săptămâna trecută, L’Oréal și Verily, divizia de biotehnologie a companiei-mamă Google, Alphabet, au anunțat că se vor angaja într-un nou parteneriat. Aceste două entități comerciale, relatează FashionNetwork.com, vor lucra împreună la un proiect de cercetare pentru a lansa o platformă care studiază biologia pielii.

„Cunoștințele științifice profunde ale pielii” ale L’Oréal vor fi combinate cu „capacitățile cuprinzătoare ale științei clinice” ale lui Verily pentru a „decoda și descoperi” relațiile dintre expozom, îmbătrânirea pielii și „biologia profundă a pielii”, potrivit unui comunicat de presă difuzat de L’Oréal.

Speranțele țintesc ca această cercetare va duce la dezvoltarea de noi produse, care vor ajuta oamenii să facă față problemelor legate de piele. Mai mult decât atât, potențialii clienți ar putea fi capabili să prevină aceste probleme în primul rând.

În al doilea rând, echipa de cercetare și dezvoltare de la Verily va lucra cu Divizia Active Cosmetics a companiei de frumusețe pentru a „explora dezvoltarea de noi tehnologii și soluții de tele-diagnostic”.

Unele dintre aceste soluții potențiale sunt deja sugerate: senzorii, precum și algoritmii bazați pe inteligență artificială, ar putea „să formeze baza pentru noi servicii” în dermatologie și îngrijirea pielii.

Potrivit unei declarații a Verily, se estimează că 1,9 miliarde de oameni din întreaga lume au probleme cu pielea. În SUA, aproximativ una din trei persoane sunt afectate de boli de piele, dar mulți nu au acces la un dermatolog pentru un tratament adecvat.

„Pielea este cel mai mare organ al nostru”, scrie compania de biotehnologie. „Știm că o examinare regulată poate debloca informații despre starea de sănătate a unei persoane – diagnosticarea afecțiunilor de la eczeme și psoriazis până la cancerul de piele – și poate oferi informații despre procesul de îmbătrânire.”

„Colaborarea are ca scop să distrugă barierele din calea îngrijirii dermatologice și să aducă noi perspective dermatologilor, care pot ajuta la îmbunătățirea rezultatelor sănătății pielii”.

Etichete: , , ,