Modul întunecat al Google Search devine și mai întunecat în test pentru anumiți utilizatori

Scris de | 24 februarie, 2022
Modul întunecat al Google Search devine și mai întunecat în test pentru anumiți utilizatori

 

Google cu accent curcubeu se adâncește în partea întunecată și experimentează cu o temă mai întunecată pentru versiunea pentru desktop a Căutării. În loc de gri cărbune introdus în septembrie, încearcă un fundal negru ca tăciunele (#000000).

Pentru a se potrivi cu nuanța intensă, gigantul tehnologic a ajustat, de asemenea, hyperlinkurile de pe paginile de rezultate pentru a apărea mai vibrante – un albastru mai intens pentru link-urile noi și un violet mai viu pentru linkurile pe care s-a făcut clic. Textul corpului pare să fie, de asemenea, în alb în loc de gri pal, așa cum au observat unii utilizatori.

Versiunea întunecată a paginii de pornire Google Search, totuși, și-a păstrat griul. Nu toată lumea este supusă acestui afișaj – este un test A/B care se extinde doar la o mică parte de utilizatori.

Designerii UI/UX ar putea fi surprinși de decizia Google de a lucra cu un fundal negru. La urma urmei, în modul întunecat 101, paginile ar trebui să fie în gri închis în loc de negru, pentru a reduce oboseala ochilor și pentru a îmbunătăți alte elemente de pe pagină.

Dacă nu cunoașteți vizualizarea întunecată a Căutării Google și doriți să o încercați, puteți accesa meniul Setări din dreapta sus, apoi faceți clic pe Aspect > Tema întunecată. Totuși, va comuta la modul întunecat inițial, nu la variația testului A/B. Vreo diferență?

Etichete: