Guvernul Ucrainei le cere hackerilor ajutor pentru „apărarea cibernetică” a țării

Scris de | 25 februarie, 2022
Guvernul Ucrainei le cere hackerilor ajutor pentru „apărarea cibernetică” a țării

 

Guvernul ucrainean solicită asistență de la hackeri și experți în securitate cibernetică, care doresc să efectueze misiuni de spionaj cibernetic împotriva trupelor ruse și să protejeze infrastructura critică, relatează Reuters.

Joi dimineață, pe forumurile de hackeri ucraineni au început să apară mesaje, cerând voluntari să „se implice în apărarea cibernetică a țării noastre”, au declarat pentru Reuters două persoane implicate în proiect. Părților interesate li s-a spus să completeze o aplicație pe Google Docs, împărtășindu-și abilitățile – cum ar fi dezvoltarea de programe malware – și o listă de referințe.

Yegor Aushev, cofondatorul Cyber ​​Unit Technologies din Kiev, a declarat pentru Reuters că a scris postarea la cererea unui înalt oficial al Ministerului Apărării. Voluntarii vor fi împărțiți în două unități: defensive și ofensive. Cei din partea defensivă vor proteja infrastructura precum centralele electrice și sistemele de apă, a spus Aushev, în timp ce unitatea ofensivă va efectua spionaj digital împotriva forțelor ruse. „Avem o armată în țara noastră”, a declarat Aushev pentru Reuters. „Trebuie să știm ce fac”.

Ucraina nu are o forță cibernetică militară, iar un oficial de securitate a declarat pentru The Washington Post la începutul acestei luni că țara intenționează să înceapă una în acest an. Reuters l-a contactat joi seară pe Aushev și a spus că, de-a lungul zilei, câteva sute de persoane au aplicat să se alăture forței cibernetice de voluntari, iar acum este în proces de verificare.

Etichete: , , , ,