Clearview oferă tehnologie de recunoaștere facială pentru a ajuta Ucraina să identifice victimele

Scris de | 15 martie, 2022
Clearview oferă tehnologie de recunoaștere facială pentru a ajuta Ucraina să identifice victimele
FILE PHOTO: An illustration picture shows a projection of text on the face of a woman in Berlin, June 12, 2013. REUTERS/Pawel Kopczynski/File Photo

Clearview AI a dezvăluit că și-a oferit serviciile de recunoaștere facială Ucrainei în speranța de a ajuta țara să identifice soldații invadatori sau victimele războiului.

În mod gratuit, Ucraina va putea folosi motorul de căutare al software-ului pentru a scana fețele și poate folosi tehnologia la punctele de control și în alte locuri pertinente pentru a descoperi persoane de interes.

Potrivit Reuters, CEO-ul Clearview, Hoan Ton-That, a trimis o scrisoare la Kiev, oferindu-și asistența, la scurt timp după ce națiunea a fost invadată oficial de Rusia.

În acest moment, se pare că baza de date constă din peste 10 miliarde de imagini, dintre care două miliarde fac parte din platforma rusă de socializare Vkontakte.

Compania subliniază că recunoașterea facială ar putea fi o modalitate mai utilă de a identifica victimele războiului, spre deosebire de metodele consumatoare de timp, cum ar fi amprentele digitale sau cele dentare.

Cu toate acestea, unii critici au avertizat că tehnologia ar putea identifica greșit și eronat indivizi, ceea ce ar putea duce chiar la arestări pe nedrept.

Ton-That subliniază că software-ul nu ar trebui să fie folosit niciodată ca unică sursă de identificare și subliniază că nu ar dori ca acesta să contravină liniilor directoare ale Convențiilor de la Geneva.

Etichete: ,