Masatto LYRA sau de ce merită investiția într-un fotoliu de masaj

Lyra de la Masatto este un scaun de generație 2022, echipat cu cele mai noi tehnologii pentru masare, are 24 de programe de masaj automate, 6 tehnici de masaj, realizează o terapie cu ioni negativi și are suport pentru picioare extensibill, cu role, care poate realiza reflexoterapie și presopunctură. Lyra are funcție Zero Gravity și dispune de posibilitatea de a rula muzică în boxele scaunului prin Bluetooth.

Scris de | 5 aprilie, 2022
Masatto LYRA sau de ce merită investiția într-un fotoliu de masaj

Masatto este brandul sinonim cu ideea de fotolii de masaj profesionale. Fondată în 2013, compania și-a propus să ofere clienților săi produsele care să-ți permită să ai dimineți mai ușoare și seri mai relaxante Masatto vinde produse sub brand propriui, închiriază și distribuie fotolii profesionale de masaj gata să se potrivească în orice locuință, fie că vorbim de o casă sau un apartament de dimensiuni reduse.

Scaunele de masaj nu mai sunt o nișă de produse foarte îngustă, ci și-au găsit locul în locuințelor celor pasionați de masajele la domiciliu sau în general de relaxare. Sunt multe beneficii care vin la pachet cu instalarea unui astfel de scaun în locuință sau la birou și cel mai important are legătură cu sănătatea și relaxarea corpului. Conform unor studii realizate de producătorul Masatto, masajul zilnic de 20 de minute ajută la menținerea dreaptă a coloanei, la relaxarea mușchilor spatelui și la un somn mai liniștitor. 

Dacă ești mare fan al masajelor la saloane, un scaun de masaj acasă te va scăpa de corvoada drumurilor până la locație și înapoi. Dacă alegi să instalezi un scaun de masaj în propria locuință, exact în momentul în care ai nevoie de relaxare sau simți un mușchi mai încordat, te poți instala în scaunul de masaj pentru o sesiune de câteva minute. 

 

Lyra are 24 de programe de masaj automate, astfel că ai parte de programe diferite pentru a experimenta combinații complexe și tehnici noi, ceea ce înseamnă o experiență de masaj completă. Programul meu preferat rămâne cel denumit Stretch, dar mă trezesc des alegând din meniu și Shiatsu sau Master, iar seara aleg modul Sleep, care te va legăna ușor și care va adapta la o masare mai soft. Dacă ai nevoie de masaj doar într-o anumită zonă poți alege modul Manual, care îți va permite să îndrepți rolele exact pe zona dorită, ba chiar poți regla distanța dintre rolele de masaj pe 3 niveluri. 

LYRA arată și se simte excelent

LYRA este disponibil în două variante de culoare, Chic Marocco și Monaco Morning, noi am avut la teste varianta cu piele ecologică maronie, care mi se pare excelentă pentru apartamentul unui bărbat. Coletul cu care se livrează are o greutate de 109 kilograme, astfel că manipularea și instalarea nu va fi atât de ușoară, dar din fericire producătorul trimite o echipă care se va ocupa de manipulare, instalare și instructaj, ceea ce este excelent.

De la echipa de instalare am aflat că produsul are ceva ce se cheamă Zero Space, ceea ce înseamnă că poate să fie doar 10 centimetri între spătarul scaunului și perete, ceea ce este încredibil în special când se stă în pozitia Zero Gravity, care va aduce scaunul într-o poziție orizontală, cu picioarele mai sus decât nivelul inimii. Poziția Zero Gravity ajută la eliberarea stresului, oferă o senzație de imponderabilitate și crește capacitatea de oxigenare a creierului cu 90 de procente.

Scaunul arată excelent, iar controlul se realizeză din telecomandă sub formă de tabletă sau de pe suportul de mână din partea dreapta, care are o serie de butoane. Tot aici se găsește și un port USB cu ajutorul căruia îți vei putea încărca telefonul. Tableta de control este plasată pe dreapta, susținută de un suport ușor înălțat și care permite ajustarea și orientarea în toate pozițiile. Scaunul are un suport de picioare care are și rol de masaj și poate fi ajustabil cu până la 16 centimeri pentru a se potrivi și celor mai înalți. Are perne de aer care te prind în jurul gambelor, iar în zona tâlpilor se găsesc rolele de masaj și nu trebuie să uit faptul că și această zonă poate fi încălzită terapeutic.

Masatto LYRA are un procesor inteligent cu capacitatea de a detecta structura anatomică a utilizatorului, astfel că va ajusta forma șinei și poziția rolelor pentru a oferi un masaj personalizat. Dispune de un mecanism de masaj 4D, ce oferă unghiuri și planuri multiple și se mulează pe corpul utilizatorului la nivelul gâtului, umerilor, spatelui și a taliei pentru a acoperi practic toată partea superioară în cel mai bun mod. 

Masajul este realizat cu ajutorul unor perne de aer și a unor role. Pernele de aer sunt așezate în jurul corpului pentru a aplica compresie pe brațe, umeri, spate, șolduri și picioare, iar rolele pot fi ajustate și reglate pentru a aplica cea mai bună presiune. Scaunul are și funcție de încălzire, iar odată activată se dublează eficiența masajului prin relaxarea musculaturii și dilitarea vaselor de sânge și îmbunătățirea circulației. 

Etichete: , , , ,