Metaversul are deja prima persoană fără adăpost – Faceți cunoștință cu Will

Scris de | 7 aprilie, 2022
Metaversul are deja prima persoană fără adăpost – Faceți cunoștință cu Will

 

Metaversul a fost promovat ca o copie utopică a lumii fizice în care oamenii pot evada iar acest lucru înseamnă să închidem ochii asupra problemelor din viața de zi cu zi, care afectează oameni foarte reali.

Aici, oamenii decartează fără a clipi sute de mii până la milioane de dolari pentru a deține casele lor de vis pe teren virtual, nelimitat de restricții fizice.

Cu toate acestea, deoarece mici internauții abia încep să afle, doar pentru că nu poți vedea ceva, nu înseamnă că nu există. Astfel, Metaversul îi protejează pe utilizatori să nu vadă cei 300.000 de oameni fără adăpost care trăiesc în Franța.

Într-o nouă campanie emoționantă sub emplema Entourage, o rețea de 150.000 de cetățeni care se străduiește să atenueze excluziunea socială a persoanelor fără adăpost, este locul unde utilizatorii îl întâlnesc pe Will, „prima persoană a metaversului”.

Personajul este conceput pentru a fi un „purtător de cuvânt al celor invizibili” în Franța și își propune să le reamintească celorlalți că nu trebuie să închideți ochii asupra problemelor din lumea reală, cum ar fi izolarea socială cu care se confruntă cei care dorm în condiții dificile pe tot parcursul anului.

Apariția lui Will comemorează sfârșitul vacanței de iarnă, definită de Franța ca fiind 31 martie în fiecare an, când Franța își încetează planurile de cazare de urgență pentru persoanele fără casă.

„În timp ce investițiile uriașe în lumea virtuală se accelerează… și în timp ce se construiesc lumi virtuale, izolarea socială nu a fost niciodată atât de puternică”, descrie TBWA\Paris, agenția de publicitate din spatele activării.

„Cu Will, Entourage pune la îndoială evoluția societății noastre, a legăturilor sociale și ne invită să avem grijă de cele mai precare, din viața reală”.

Etichete: , , ,