TP-Link lansează în România o nouă gamă de routere de business

Scris de | 9 mai, 2022
TP-Link lansează în România o nouă gamă de routere de business

TP-Link anunță lansarea pe piața din România a trei dispozitive noi din gama de business Omada, compatibile cu standardul Wi-Fi 6: Omada EAP610-Outdoor, Omada EAP670 AX5400 și Omada EAP650 AX3000.

EAP610-Outdoor este primul echipament Wi-Fi 6 pentru exterior lansat de TP-Link, un echipament care dispune de toate elementele care ar putea influența performanța dispozitivelor în condiții reale de exploatare.

Noi access point-uri pentru afacerile care vor să beneficieze de puterea Wi-Fi 6

TP-Link Omada EAP610-Outdoor AX1800 este primul access point Omada cu Wi-Fi 6 pentru exterior lansat de producător, care întregește gama de echipamente Enterprise TP-Link cu management centralizat, Omada SDN. Acesta dispune de capabilități de conectivitate wireless 1.8 Gbps și de un design cu standard IP67. Omada EAP610-Outdoor integrează tehnologii specifice soluției TP-Link Omada SDN, precum Mesh și Seamless Roaming, pentru a oferi beneficiarilor o rețea scalabilă, dar și performanță Wi-Fi în spații exterioare.

Vitezele Wi-Fi de până la 1,8 Gbps prin Wi-Fi 6 reprezintă o creștere de 52% față de alte access point-uri similare compatibile Wi-Fi 5, ceea ce face ca Omada EAP610-Outdoor să fie un dispozitiv bun pentru beneficiarii care necesită o conexiune puternică la exterior, chiar și în condiții meteorologice nefavorabile, datorită carcasei certificate IP67, a protecției anti trăsnet 6KV și a protecției ESD 15KV.­­

Acoperirea semnalului este una extinsă, pentru zone exterioare precum parcuri, grădini, piscine, terase, zone de retail la exterior, parcări, agrement, zone operaționale și industriale exterioare, scenarii Smart City și scenarii High-Density (festivaluri, evenimente sportive în aer liber, stadioane, târguri etc.), în special datorită tehnologiei Omada Mesh, care permite conectivitate wireless între mai multe access point-uri pentru o arie de acoperire mai mare și o instalare mai flexibilă.

Fiabilitatea și scalabilitatea soluției TP-Link Omada permite actualizarea, extinderea și monitorizarea rețelei într-un mod eficient, reprezentând un ajutor pentru furnizorii de servicii și administratorii de rețea.

Access Point Omada EAP610-Outdoor:

  • Viteze Wi-Fi 6: viteze dual-band de până la 1.8 Gbps;
  • Carcasă certificată IP67: rezistență la praf, șocuri, vibrații și umezeală, protecție anti trăsnet
  • Design inovator: antene profesionale cu design optimizat și carcasă IP67 pentru instalare în medii exterioare și funcționare în condiții meteorologice vitrege;
  • Tehnologia Omada Mesh: conectivitate wireless între access point-uri pentru o arie de acoperire extinsă și o instalare mai flexibilă – semnalul Wi-Fi este extins către zonele mai îndepărtate și acolo unde nu există posibilitatea instalării rețelelor prin cablu;
  • Seamless Roaming: echipamentele asigură roaming fără întreruperi atunci când un terminal se deplasează dintr-o parte în alta a locației, schimbând automat punctul de conexiune al terminalelor client către un alt access point care oferă semnal optim;
  • Funcții avansate: Beamforming, Band Steering, Airtime Fairness, OFDMA și MU-MIMO;
  • Administrare centralizată via Cloud: integrare în platforma Omada SDN pentru acces via cloud și administrare de la distanță, ideal pentru administratorii de rețea și furnizorii de servicii;
  • Multiple opțiuni PoE pentru instalare versatilă: port Ethernet Gigabit cu PoE+ / Suportă Passive PoE;
  • Securitate WPA3;
  • 5 ani garanție și suport local pre și post-vânzare.

Omada EAP610-Outdoor este integrat și în ecosistemul Omada SDN, pentru administrare ușoară de la distanță via cloud, folosind aplicația TP-Link Omada.

Opțiunile de instalare sunt flexibile datorită kit-urilor de montare, atât pentru interior, cât și pentru exterior, iar dispozitivul beneficiază de o garanție de 5 ani.

TP-Link anunță, de asemenea, și lansarea noului Omada EAP670 AX5400, un access point cu posibilitate de montare pe tavan, care oferă viteze Wi-Fi 6 de 574 Mbps în bandă de 2.4 GHz și 4804 Mbps în bandă de 5 GHz pentru viteze cumulate de până la 5378 Mbps. Eficiența semnalului Wi-Fi 6 este datorată și posibilității de conectare a mai multor terminale, prin intermediul tehnologiei Omada Mesh, care permite conectivitate wireless între access point-uri.

Totodată, canalul de 160 MHz permite transmiterea datelor de două ori mai rapid de pe un singur flux cu lățime de bandă HE160, iar administrarea se poate face centralizat, prin cloud, dispozitivul fiind integrat în ecosistemul Omada SDN, lucru care permite administrarea întregii rețele prin intermediul interfeței web sau prin aplicația Omada.

În plus, TP-Link Omada EAP650 AX3000 este un nou access point Wi-Fi 6 cu montare pe tavan, dar cu un design slim și compact care îl face să se integreze în mai orice spațiu în care este poziționat. Acesta oferă o viteză Wi-Fi 6 de 574 Mbps în bandă de 2.4 GHz și 2402 Mbps în bandă de 5 GHz pentru performanțe cumulate de până la 2976 Mbps.

La fel ca și în cazul lui EAP610-Outdoor și EAP670 AX5400, administrarea rețelei se poate face local sau via cloud prin intermediul interfeței web sau prin aplicația Omada, streaming-ul video sau apelurile de voce rămân stabile pe măsură ce terminalele se deplasează prin locație, iar Omada Mesh permite conectivitate wireless între access point-uri pentru o arie de acoperire mai mare.

Un avantaj pe care îl oferă EAP650 AX3000 este alimentarea PoE+ (Power over Ethernet) și posibilitatea utilizării sursei de alimentare DC (adaptor inclus). Astfel, acesta este un dispozitiv bun pentru afacerile din sectorul HoReCa, educație, retail, birouri sau alte business-uri care implică o densitate mare în rețea.

Etichete: , , , ,