Fostul șef Oracle România, Sorin Mîndruțescu, a recunoscut că a luat mită 569.000 de euro. Ce pedeapsă cer procurorii

Scris de | 7 iunie, 2022
Fostul șef Oracle România, Sorin Mîndruțescu, a recunoscut că a luat mită 569.000 de euro. Ce pedeapsă cer procurorii

Potrivit unui comunicat al DNA, citat de G4Media, fostul director Oracle România, Sorin Mîndruțescu, a încheiat un acord cu Direcția Națională Anticorupție într-un dosar de corupție din 2019. Astfel, Mîndruțescu a recunoscut că a primit mită de la reprezentanții unor companii care doreau să participe la licitații organizate de mai multe instituții ale statului, pentru a le oferi produse Oracle la prețuri mult mai mici.

În schimbul acestor favoruri, Sorin Mîndruțescu a primit 569.000 de euro, iar anumite firme s-au putut înscrie și participa la licitațiile la care își doreau. Licitațiile vizau atribuirea unor contracte publice de instituții precum Oficiul Național al Registrului Comerțului (ONRC), Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF), Compania Națională de Transport al Energiei Electrice ”TRANSELECTRICA” SA, Casa Națională de Asigurări de Sănătate (CNAS) și Administrația Româna a Serviciilor de Trafic Aerian (ROMATSA).

Suma totală este în valoare de 569.413 euro și ar fi fost obținută de Mîndruțescu în urma a șapte situații diferite, între septembrie 2009 și noiembrie 2013. Banii au fost primiți fie în contul său personal, fie în conturile unor societăți controlate de el.

Procurorii cer o pedeapsă de 2 ani și 6 luni de închisoare, cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 4 ani și interzicerea, pentru 4 ani de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare, de a mai ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat sau de a fi ales în funcții publice.

Etichete: , , , ,