O dronă americană l-a ucis pe liderul Al-Qaeda, Ayman Al Zawahiri

Scris de | 2 august, 2022
O dronă americană l-a ucis pe liderul Al-Qaeda, Ayman Al Zawahiri
Osama bin Laden al[turi de Ayman al-Zawahiri / Dawn newspaper November 10, 2001. Hamid Mir/Editor/Ausaf Newspaper for Daily Dawn/Handout via REUTERS

Președintele american Biden a anunțat luni seară că o dronă americană l-a ucis pe Ayman al Zawahri, unul dintre teroriștii implicați în atacurile teroriste din 11 septembrie 2001, omul care a peluat conducerea Al Qaeda după moartea lui Osama bin Landen.

„Acum s-a făcut dreptate și acest lider terorist nu mai există”, a spus președintele Biden într-un discurs de șapte minute televizat la nivel național de la Casa Albă. „Vom face mai multe lămuriri din nou în această seara”, continuând să spună „Indiferent cât timp va dura, indiferent de unde te ascunzi, dacă ești o amenințare pentru poporul nostru, Statele Unite te va găsi și te va elimina”.

Agențiile de informații l-au depistat pe al-Zawahri în Kabul la începutul acestui an și apoi au petrecut luni întregi pentru a confirma că el era întradevăr ascuns într-o casă dintr-o zonă aglomerată a capitalei afgane. După ce au primit autorizația de la președintele Biden în urmă cu o săptămână, CIA a tras două rachete Hellfire și l-au ucis pe al-Zawahri pe un balcon al casei fără a ucide pe nimeni altcineva, inclusiv membri ai familiei sale sau orice alt civil din apropiere, au declarat oficialii americani.

Etichete: , , ,