Adidas a lansat căşti cu încărcare solară, dar şi alimentare de la… bec

Scris de | 17 august, 2022
Adidas a lansat căşti cu încărcare solară, dar şi alimentare de la… bec

Adidas nu e chiar un brand asociat cu dispozitivele electronice, dar iată că azi aflăm că a lansat o pereche de căşti. Nu e orice pereche de căşti, ci una cu încărcare solară şi se numeşte Adidas RPT-O2 SOL. Partea inedită constă în faptul că aceste căşti se încarcă… şi de la bec.

Adidas a colaborat cu cei de la Zound Industries pentru a produce căştile RPT-O2 SOL, un model on ear care se încarcă atât de la lumina naturală, cât şi de cea la cea artificială. Predecesorul acestui produs, RPT-O1 oferea 40 de ore de playback wireless. Ei bine, ediţia 2022 dublează autonomia la 80 ore şi vine cu un design identic. Produsul este fabricat din plastic reciclat şi nylon, pentru o abordare mai eco-friendly.

Banda de deasupra a acestor căşti este fabricată dintr-un material foarte uşor şi flexibil produs de către compania suedeză Exeger. Acel material se numeşte Powerfoyle şi integrează celule solare imprimate pe plastic şi care îşi găsesc aplicaţie într-o sumedenie de domenii. Powerfoyle are marele avantaj că se poate încărca de la orice sursă de lumină. Atenţie totuşi la certificarea IPX4 a căştilor, ceea ce înseamnă că rezistă doar la perspiraţie şi stropire, nu la scufundare în apă sau la ploaie torenţială.

Găsim şi un indicator care ne ghidează spre cea mai bună sursă de lumină, iar ca alternativă avem încărcarea via port USB-C. Căştile costă 229 de dolari şi se vând pe site-ul Adidas începând cu data de 23 august.

Etichete: , , ,

Sursa: Engadget