Probleme la Huawei. CEO-ul trece compania în modul de supraviețuire și anunță o perioadă dificilă

Scris de | 24 august, 2022
Probleme la Huawei. CEO-ul trece compania în modul de supraviețuire și anunță o perioadă dificilă
foto via @gizchina.com

Ren Zhengfei avertizează că vremurile economice grele înseamnă că trebuie ca Huawei să se concentreze pe profit.

CEO-ul Huawei, Ren Zhengfei, a comunicat personalului că vremurile economice grele reprezintă o amenințare reală pentru companie. Rapoarte de la Yucai și NetEase susțin că Ren a postat un mesaj pe rețelele interne ale Huawei în care CEO-ul a cerut companiei să acorde prioritate fluxului de numerar și profitului în loc de scalare și creștere.

Raționamentul lui REN este că economia globală va avea de suferit în 2023-2025, iar în această perioadă este necesar ca Huawei să se concentreze asupra supraviețuirii. El a scris că nu este sigur dacă Huawei poate depăși perioada 2023-2024.

CEO-ul a dat vina pe combinația dintre complicațiile economice post-covid, războiul și sancțiunile SUA pentru pesimismul său, astfel că dorește ca Huawei să oprească proiectele complexe care prezintă un risc ridicat de eșec, să folosească propriul cloud al companiei pentru îmbunătățirea eficienței, să reducă cercetarea și dezvoltarea pe produse precum mașinile electrice și să aboandoneze business-urile care au șanse mici de a obține proift.

Ren a prefigurat retragerea sau reducerea personalului pe unele piețe în afara Chinei și repatrierea personalului local. Customer service-ul va avea totuși prioritate.

Compania se va concentra și pe infrastructura IT, o piață despre care Ren crede că va continua să ofere oportunități.

South China Morning Post a scris că Huawei a refuzat să confirme sau să infirme raportul. Zichen Wang, jurnalist chinez care scrie pe blogul Pekingology, consideră că poziția Huaawei echivalează cu o confirmare a publicării memoriului.

Pekingology afirmă totodată că postarea lui Ren a devenit virală în China, deoarece a fost considerată o dovadă suplimentară a unei încetiniri economice resimțită deja în sectorul imobiliar și care a crescut șomajul în rândul tinerilor.

Huawei a raportat recent rezultate în H1 care au prezentat o creștere minoră a business-ului și o scădere masivă a profiturilor.

Etichete: , ,