IFA 2022: Electrolux lansează o nouă gamă de mașini de spălat cu tehnologii de ultimă generație

Scris de | 1 septembrie, 2022
IFA 2022: Electrolux lansează o nouă gamă de mașini de spălat cu tehnologii de ultimă generație

Electrolux, sub marca sa premium AEG, lansează o nouă gamă de mașini de spălat și uscătoare de rufe care își reglează automat timpul optim, cantitatea de apă și consumul de energie electrică necesare pentru un ciclu de spălare. În plus, noul model de filtru dezvoltat pentru gamele AEG captează până la 90% din fibrele de microplastic eliberate de hainele sintetice. Lansarea a avut loc în premieră mondială în cadrul evenimentului internațional de tehnologie IFA, organizat în Berlin. La același eveniment, brandul AEG a prezentat și noua gamă de frigidere și congelatoare care reduc risipa de alimente și sunt fabricate în proporție de 80% din materiale reciclabile.

Vedeta AEG la IFA: noua gamă de mașini de spălat

Lansarea noii game de produse destinate spălării și uscării, cu electrocasnice premiate este cel mai important moment al brandului AEG din cadrul evenimentului IFA, deschis publicului în perioada 2-6 septembrie. Gama utilizează tehnologia SoftWater, care spală eficient hainele la numai 30°C. Spălarea frecventă a hainelor și la temperaturi mari poate afecta culoarea și țesătura acestora. În loc de spălare, utilizatorii pot opta pentru funcția de curățare cu abur, care elimină mirosurile în 25 de minute, folosind 96% mai puțină apă decât un ciclu de spălare obișnuit. Mai mult, noul filtru al gamei captează până la 90% din fibrele de microplastic eliberate de hainele sintetice.                                                                                                                                                                                                

În același timp, noua gamă de uscătoare de rufe AEG a fost dezvoltată pentru a minimiza consumul de energie și folosește tehnologia 3D Scan pentru a calcula nivelul de umiditate din interiorul hainelor, asigurând uscarea uniformă a articolelor cu țesături fine.

Noi inovații în bucătărie

În ceea ce privește electrocasnicele pentru bucătărie, AEG va prezenta în cadrul IFA și noua gamă de frigidere și congelatoare care reduc risipa de alimente, printre care modelele 7000 GreenZone și GreenZone+. Peste 80% din materialele folosite la fabricarea acestor produse pot fi reciclate, ceea ce le face una dintre cele mai sustenabile opțiuni de pe piață. De asemenea, prin sistemul integrat de răcire al seriei 8000 Cooling 360°, alimentele sunt păstrate cu până la 20% mai mult timp, contribuind astfel, într-un mod semnificativ, la reducerea risipei alimentare, având în vedere că cercetările actuale arată ca 60% din consumatori aruncă mâncare la gunoi cel puțin o dată pe săptămână. Principalul motiv al acestui fenomen este expirarea alimentelor, însă risipa alimentară este cauzată și de alterarea prematură a alimentelor.

În cadrul evenimentului IFA, compania AEG va prezenta și două noi plite cu hotă integrată: 6000 Bridge cu eXTractor (ComboLite) și 8000 Bridge/FlexiBridge cu eXTractor, proiectate pentru a aduce libertate în organizarea bucătăriei, și pentru a transforma spațiul de gătit într-unul de socializare. Localizat în mijlocul plitei, ventilatorul se activează odată cu utilizarea acesteia, aspirând rapid și silențios, vaporii de abur direct de la sursă. Ventilatorul filtrează și recirculă aerul înapoi în cameră, iar funcția „briza” asigură o bucătărie fără fum după ce gătitul s-a terminat, prin funcția de reîmprospătare continuă a aerului.

Etichete: , , , , ,