Google dezvăluie Android 13 (Go Edition), pentru telefoanele cu puţin RAM

Scris de | 22 octombrie, 2022
Google dezvăluie Android 13 (Go Edition), pentru telefoanele cu puţin RAM

Odată cu debutul lui Android 13 în august 2022, ne aşteptam să vedem şi ediţia sa Go, construită pentru telefoane cu resurse limitate. Această versiune tocmai a fost anunţată şi e gândită să ofere o experienţă decentă Android pe telefoanele accesibile.

Android 13 (Go Edition) nu trebuie neglijat pentru că vine după 5 ani de versiuni Android Go. Există în acest moment 250 de milioane de dispozitive active cu Android Go, cu procesoare low end, cu puţin RAM şi capacitate mică de stocare. Android 13 (Go Edition) se axează pe uşurinţă de utilizare, customizare şi fiabilitate. Odată cu acest update vine şi Google Play System Updates, care le permite telefoanelor să primească actualizări software importante chiar dacă nu schimba versiunea Android.

Google Discover, feed-ul de ştiri din stânga din homesceen a debutat şi el odată cu această versiune pe terminalele Android Go. Mai apare şi designul Material You, care până acum era găsit doar pe dispozitivele non Android Go. Mulţumită acestei funcţii poţi schimba tema şi schema de culoare a wallpaper-ului şi elementelor de interfaţă. Poţi alege 4 scheme de culoare când pui wallpaper-ul. Android 13 Go mai primeşte şi permisiuni legate de notificări şi preferinţe legate de limbajul folosit.

Primele dispozitive cu Android 13 (Go Edition) ar trebui să vină în 2023. În general Android Go rulează pe dispozitive modeste, cele cu doar 1 sau 2 GB RAM, plus 16 sau 32 GB stocare şi procesoare mai vechi, de 7, 14 sau chiar 28 nanometri.

Etichete: , , , ,

Sursa: GSMArena