Amazon prezintă braţul robotic Sparrow, care foloseşte AI-ul pentru a identifica obiecte

Scris de | 15 noiembrie, 2022
Amazon prezintă braţul robotic Sparrow, care foloseşte AI-ul pentru a identifica obiecte

Amazon a dezvăluit un nou braţ robotic folosit pentru depozitele sale şi care are rolul de a uşura selecţia şi administrarea produselor pregătite de livrare. Acest „smart robotic picker” are rolul de a revoluţiona lucrul în depozite, în prag de Black Friday american.

Amazon Sparrow foloseşte inteligenţa artificială pentru a identifica obiectele din depozit. Poate detecta, selecta şi maneva produse din inventar cu mare fineţe. Foloseşte tehnici de computer vision şi AI, care îl fac capabil să identifice şi gestioneze milioane de obiecte din depozit. E vorba despre sarcini repetitive, de uzură, eliberând angajaţii, care se pot axa pe alte sarcini. Amazon are grijă să ne asigure că acest robot nu va lua locul angajaţilor umani, afirmând că sisteme de genul au creat peste 700 de categorii noi de joburi.

Această veste vine şi pe fondul unor concedieri de 10.000 de persoane pregătite de Amazon, conform zvonurilor. Trebuie spus şi că Amazon nu are o reputaţie prea bună când vine vorba despre roboţi şi oameni care conlucrează. Un raport din 2020 de la Centrul de Investigaţii Jurnalistice din SUA a dezvăluit că în perioade 2016-2019 a crescut numărul de accidente serioase pentru angajaţii Amazon pe liniile automatizate, faţă de cele ce nu foloseau roboţi.

Sunt şi angajaţi care au dezvăluit că folosesc roboţii în mod abuziv şi nesigur pentru a îşi asigura cotele de producţie şi livrări la un nivel cât mă înalt. Uneori nu mai pot ţine pasul cu roboţii şi se accidentează. Amazon continuă totuşi drumul spre o linie de livrare complet automatizată şi se luptă cu tentativele angajaţilor săi de a se sindicaliza.

Etichete: , , ,

Sursa: Gizmochina