Robotul Atlas de la Boston Dynamics este acum mai agil ca oricând; Iată un demo

Scris de | 19 ianuarie, 2023
Robotul Atlas de la Boston Dynamics este acum mai agil ca oricând; Iată un demo

Dacă e cineva care ştie să facă viral după viral, acela este robotul Atlas de la Boston Dynamics. El este mai agil ca oricând, aşa cum ne şi arăta într-un nou video, care tocmai a fost publicat pe Internet. Demo-ul a fost publicat pe 18 decembrie şi se vede mai jos.

Robotul umanoid face salturi spectaculoase şi totul pentru a îi duce trusa cu scule unui inginer şi coleg al său. Ceea ce am văzut aici e un veritabil număr de parkour, inclusiv un salt cu răsucire la 180 de grade. Robotul pare a îşi fi gândit cu atenţie traseul, apucând o scândură de lemn şi amplasând-o peste o zonă de spaţiu gol, înainte să se ducă să ia trusa de scule. Apoi se urcă pe scări, face echilibristică şi câteva salturi impresonante, pentru ca apoi să arunce trusa pe platforma de sus.

Coborârea se face cu un salt la 540 de grade inversat, aşa cum inginerii îl descriu, sub numele de Sick Trick. Parkour-ul a fost ales că sarcină şi provocare aici pentru a înţelege limitările fizice ale robotului. Cel mai mare risc din demo era ca acest bot să cadă lateral. Echipa de ingineri Boston Dynamics a vrut să vadă şi cum stă acest robot cu precizia. La începutul anilor 2000, roboţii bipezi cădeau imediat lateral, iar în 2015 se prăbuşeau încă destul de uşor.

Acum pot face mişcări complexe şi chiar atletice, deloc sacadate de toate acele rotoare şi motoare. Pentru a ajunge aici a fost nevoie de zeci de mii de căzături şi eşecuri. Şi acesta e doar începutul, robotul putând fi folosit la o sumedenie de sarcini, de la construcţii la linii de producţie şi chiar în domenii periculoase, ca pompieri sau poliţie.

Etichete: , , , , ,

Sursa: Engadget