WhatsApp lucrează la o actualizare cu mesaje Pinned, shortcut pentru contacte apelabile

Scris de | 5 februarie, 2023
WhatsApp lucrează la o actualizare cu mesaje Pinned, shortcut pentru contacte apelabile

După ce WhatsApp a făcut mai uşor să filmăm din zona Camera şi a adus îmbunătăţiri apelurilor video cu multiple persoane, acum ţinteşte spre funcţiile business. Recent WhatsApp a lansat în beta update-uri de status vocal, iar acum lucrează la funcţionalităţi legate de partajare, apeluri, mesaje pinned.

Pentru început aflaţi că WhatsApp a crescut limita de fişiere de partajat de la 100 MB la 2 GB în mai 2022. Nu toată lumea ştie asta, iar pe viitor WhatsApp va pune un banner mare sus care promovează asta. El va apărea în secţiunea de File Browsing şi informează utilizatorii că pot partaja fişiere de până la 2 GB. E practic o mutare de awareness.

O altă noutate este faptul că putem crea un shortcut pentru apelare apăsând pe un contact din listă. Asta va actualiza homescreen-ul dispozitivului imediat şi va lăsa contactul la îndemână, sărind peste etapa de a intra în aplicaţie şi a căuta contactul. WhatsApp a mai dezvoltat şi abilitatea de a avea mesaje Pinned în chat-uri şi grupuri, ele fiind mai uşor de găsit. Dacă persoana care primeşte mesajul foloseşte o versiune mai veche de WhatsApp, aplicaţia va afişa un mesaj ce recomandă upgrade-ul.

Această funcţie va îmbunătăţi organizarea în grupuri şi va permite utilizatorilor să se axeze pe mesaje importante, făcându-le uşor de accesat. Totul este în beta deocamdată, dar ar putea sosi în versiunea stabilă până la final de lună. Alte noutăţi ce apar în curând sunt Chat Transfer, shortcut pentru Block, nou mod Camera şi altele.

Etichete: , , ,

Sursa: Fonearena