Spotify a lansat o funcţie DJ pe bază de AI care îmbunătăţeşte curatorierea de piese

Scris de | 23 februarie, 2023
Spotify a lansat o funcţie DJ pe bază de AI care îmbunătăţeşte curatorierea de piese

AI pare să fie un buzzword folosit de toată lumea în ziua de azi, iar Spotify tocmai a anunţat o funcţie care va folosi AI-ul pentru a îmbunătăţi curatorierea playlisturilor muzicale. Avem de-a face cu un aşa numit „AI DJ”, care duce personalizarea la un nou nivel.

Gigantul streaming-ului muzical a dezvăluit că noua sa funcţie este un „Ghid AI persoanlizat, care ştie gusturile tale muzicale şi o face atât de bine încât poate alege perfect la ce să dea play pentru tine”. Poate suna înspăimântător în prima fază, dar uneori poate nu te simţi inspirat şi nu ştii la ce să dai play, aşa că poate fi de ajutor. Funcţia DJ e în faza beta şi promite să ofere clienţilor un lineup muzical bine curatoriat, dar şi extra-uri.

E vorba despre comentarii despre piese şi artişti, „cu o voce realistă”. AI DJ e capabil şi să sorteze între cele mai noi melodii. Poate analiza şi piese favorite mai vechi şi să îţi amintească de hituri pe care le ascultai pe repeat cândva şi de care ai uitat. AI DJ îţi analizează toate acţiunile din aplicaţie şi după fiecare analiză va încerca să livreze un flux de melodii alese în mod special pentru tine.

Face refresh lineup-ului bazându-se pe feedback constant. Dacă nu îţi place piesa aleasă de AI, poţi apăsa pe un buton şi să dai skip la alt track. Cu cât foloseşti mai mult Spotify şi DJ, cu atât învaţă mai rapid ce îţi place. Găsiţi funcţia în zona Music Feed din Home, în aplicaţia de pe mobil.

Etichete: , , , ,

Sursa: Phone Arena