Levi’s va folosi „fotomodele” generate de AI

Scris de | 26 martie, 2023
Levi’s va folosi „fotomodele” generate de AI

Am văzut recent o listă cu joburi care vor dispărea din cauza chatboţilor cu AI şi includea avocaţi, jurnalişti, copywriteri, dar nu şi fotomodele. Acestea sunt acum în pericol, deoarece Levi’s a anunţat că va utiliza personaje virtuale pentru campaniile sale.

Compania afirmă că e vorba despre diversitate şi sustenabilitate. Levi’s a anunţat un parteneriat cu o companie specializată în AI pentru a genera fotomodele care nu există şi a completa modelele umane. Compania afirmă că aceasta mutare face parte dintr-o călătorie de transformare digitală pentru sustenabilitate şi incluziune. Levi Strauss colaborează cu o agenţie de modele digitale din Amsterdan, Lalaland.ai.

Compania a fost fondată în 2019 cu misiunea de „a aduce mai multă reprezentare în industria modei”. Diferite obiecte de modă sunt prezentate clienţilor, care văd cum ar arăta pe o serie de modele hiper realiste, de orice tip corporal, vârstă, dimensiuni şi tonalitate a pielii. Practic acoperă toată gama posibilă de dimensiuni şi culori umane, de aici reprezentarea şi diversitatea, deoarece uneori chiar nu găseşti un model care să fie reprezentativ pentru toţi clienţii tăi.

Levi’s subliniază că AI-ul nu va înlocui complet fotomodelele umane, deşi acestea ar trebui să înceapă să simtă ameninţarea. Deja arta, editarea foto/video şi scrisul sunt în pericol. Între timp Levi Strauss a început procesul de 12-19 luni de tăiere a 800 de joburi, 20% din forţa sa de muncă.

Etichete: , , , ,

Sursa: Engadget