Mini Cooper E şi SE sunt maşinile electrice ale lui 2025, cu autonomie sporită

Scris de | 5 septembrie, 2023
Mini Cooper E şi SE sunt maşinile electrice ale lui 2025, cu autonomie sporită

Mini a dezvăluit noi modele de automobile electrice, unele de generaţie 2025. E vorba despre Mini Cooper E şi Cooper SE, modele hatchback compacte şi electrice, despre care avem informaţii mai jos.

Cooper E şi Cooper SE vin cu îmbunătăţiri la nivel de automobile şi schimbări la nivel de design. Cooper-u cu 3 uşi păstrează designul clasic Mini, atât la interior, cât şi la exterior. Schimbările la nivel de inginerie în lineup-ul Mini Cooper 2025 implică o performanţă sporită, autonomie sporită şi spaţiu interior mai generos.

Variantele noi sunt disponibile cu tracţiune frontală, deşi există în plan şi una integrală, care va sosi ulterior. Cooper E va avea un singur motor electric de 184 de cai putere şi o baterie de 40.7 kWh. Ajunge la autonomie de 305 kilometri, faţă de cea de 402 km de la Cooper SE.

Cooper SE pune la bătaie un motor de 218 cai putere, baterie de 52.4 kWh şi cuplu de 330 Nm. Ambele se pot încărca la 75 kW şi 95 kW ajungând la încărcare de 80% în 30 minute. Mini Cooper E şi Cooper SE vor fi disponibile în variante cu jante de 16 sau 18 inch.

Cooper E atinge 100 km/h în 7.3 secunde în vreme ce SE o atinge în 6.7 secunde. Ambele păstrează ceea ce defineşte un Mini Cooper clasic, adică un centru jos de gravitaţie, suspensie excelentă şi lăţime satisfăcătoare. Designul e mai curat, SF, minimalist.

Etichete: , , , ,

Sursa: gizmochina