Bolt lansează campania „Acasă cu Bolt”, pentru ca oamenii să nu se mai urce beți la volan

Scris de | 11 octombrie, 2023
Bolt lansează campania „Acasă cu Bolt”, pentru ca oamenii să nu se mai urce beți la volan

Bolt a lansat campania Acasă cu Bolt, prin care încurajează posesorii de autovehicule să nu se urce la volan sub influența băuturilor alcoolice și să utilizeze serviciile de transport la cerere, pentru a reveni în siguranță acasă după o seară petrecută în oraș. Datele statistice indică faptul că, în perioada 2009 – 2020, în România au avut loc 3218 accidente grave, cauzate de conducerea automobilelor sub influența alcoolului, accidente soldate cu 647 de victime. În prezent, legea Anastasia elimină posibilitatea condamnării cu suspendarea executării pedepsei în cazurile conducerii sub influență.

Recenta modificare a Codului Penal prin legea Anastasia spune că o persoană care conduce un autovehicul sub influența alcoolului, a substanțelor psihoactive, sau fără permis și comite un accident de circulație, soldat cu decesul victimei, va fi condamnată la închisoare cu executare.

Aplicația Bolt permite utilizatorilor să selecteze destinații multiple atunci când vor să împartă cursa cu alți prieteni și oferă posibilitatea programării în avans a călătoriei, pentru a se asigura că ajung înapoi acasă la o oră prestabilită. În plus, aceștia pot distribui celor dragi link-ul cu detaliile cursei, pentru a-i informa în timp real cu privire la itinerariu, destinație sau destinații, detaliile mașinii și ale șoferului. O statistică europeană privind decesele provocate de accidentele rutiere plasează România pe primul loc

Pe toată durata lunii octombrie, utilizatorii pot afla direct de pe conturile de social media Bolt mai multe detalii despre ce funcționalități sunt utile în timpul sau înainte de călătorie, pentru a se bucura de o seară în oraș în siguranță, alături de prieteni. De asemenea, aceștia pot câștiga vouchere de curse gratuite pentru weekend, dacă participă la campanie.

Etichete: , , , , , ,