Programul Innovation Labs revine în cea de-a 12-a ediție cu schimbări importante

Scris de | 14 decembrie, 2023
Programul Innovation Labs revine în cea de-a 12-a ediție cu schimbări importante

Programul de pre-accelerare pentru start-up-uri de tehnologie Innovation Labs se pregătește de ediția a 12-a, în cadrul căreia se anunță modificări importante. Bazat pe experiența anilor trecuți, programul creează o curriculă unică, adaptată cerințelor actuale ale start-up-urilor aflate la început de drum, care va fi lansată în programul din București. Organizatorii evenimentului plănuiesc să permită accesul la o serie de resurse digitale ale programului după ediția de anul viitor.

Programul Innovation Labs 2024 se concentrează din punct de vedere al susținerii start-up-urilor pe a duce tehnologia mai aproape de nevoie de business, pentru a-i ajuta pe tinerii studenți și absolvenți să dezvolte proiecte care pot fi convertite într-un business, în produse de interes real ce pot fi duse în piață.

Daniel Rosner, Co-Founder & Chief Growth Officer al Innovation Labs

[…] pe lângă modificările pe care le aducem programului din punctul de vedere al structurii, curriculei și al focusului mai mare pe mentorat 1:1, vom mai adăuga această componentă de educație în domeniul investițiilor, care preconizăm că va ajuta nu doar în contextul parteneriatului cu Early Game Ventures, dar și în general pentru explicarea acestui proces destul de complicat de înțeles

Flavia Husar, Co-Founder & Chief Innovation Officer al Innovation Labs

Veștile bune nu se opresc însă aici, întrucât Innovation Labs anunță un parteneriat pe termen lung cu fondul de investiții Early Game Ventures. Pentru început, aceștia vor investi 500.000€ într-un start-up din cohorta 2024 a programului. Echipa câștigătoare va fi anunțată în cadrul festivității de premiere Demo Day care are loc pe data de 28 mai 2024. Valoarea investițiilor este preconizată să crească în edițiile următoare ale programului. Reprezentanții Early Game Ventures vor participa în perioada de recrutare a participanților la program, la o serie de evenimente conexe din București, Cluj-Napoca, Iași și Timișoara. Aceste evenimente vor fi anunțate de către comunitatea Innovation Labs începând din luna ianuarie a anului 2024.

A scrie cod este foarte frumos, a face un produs este minunat, dar să-l și vinzi este țelul spre care vrem să îndreptăm fondatorii: să facă un produs pe care să îl pună într-o piață reală. Una dintre valorile importante ale Early Game Ventures este să inspire și să ducă la nivelul următor ideile tinerilor, să le integreze în mediul de business, să înțeleagă cum se dezvoltă și scalează o companie și să învețe regulile jocului de atragere de investiții. Asocierea noastră cu Innovation Labs are un obiectiv pe termen lung, adăugând o dimensiune de business la educația tehnică, deschizând posibilitatea viitorilor antreprenori de a crea sinergii în diferite domenii, pe diverse verticale.

Dan Călugăreanu, Partener al Early Game Ventures

Innovation Labs așteaptă cât mai multe echipe să participe la ediția a 12-a a programului, care va fi deschisă prin patru hackatoane desfășurate la nivel național la începutul lunii martie 2024. Mai multe informații despre pre-înscriere se pot găsi pe site-ul www.innovationlabs.ro sau pe rețelele sociale.

Etichete: ,