Un nou supercomputer va fi alimentat de procesoarele AMD EPYC

Scris de | 7 februarie, 2024
Un nou supercomputer va fi alimentat de procesoarele AMD EPYC

Eni, o companie din domeniul energetic, a anunțat planurile de a construi HPC6, un sistem de calcul de înaltă performanță care va fi alimentat de procesoarele AMD EPYC și GPU Instinct. HPC6 va avea o performanță maximă de 600 petaflopi, marcând o creștere semnificativă față de cei 70 de petaflopi combinați ai sistemelor actuale ale Eni, HPC4 și HPC5.

Această colaborare consolidează poziția AMD ca partener în eforturile Eni de a construi un viitor mai sustenabil, HPC6 fiind conceput pentru a fi mai eficient energetic și pentru a minimiza emisiile de carbon.

Sistemul va fi instalat într-o zonă special dedicată din cadrul Centrului de Date Verzi al ENI, unde a fost implementat un nou sistem de răcire cu lichid pentru a maximiza eficiența și sustenabilitatea.

Claudio Descalzi, directorul general al Eni, a declarat: „Eni a fost mereu angajată în asigurarea unei funcționări optime a sistemului HPC. Acest proiect subliniază angajamentul nostru față de inovare și digitalizare, contribuind în același timp la procesul nostru de tranziție energetică.”

Etichete: , , , ,