Canon dă startul înscrierilor la Programul de Dezvoltare pentru Studenți 2024

Canon Europe anunță lansarea înregistrărilor pentru cea de-a opta ediție a Programului Canon de Dezvoltare pentru Studenți (CSDP), un program anual creat pentru a sprijini aspiranții fotojurnaliști în demararea carierei lor. Acest program pentru studenți oferă acces și expunere la profesioniști cu experiență din comunitatea de fotografi, precum și oportunitatea de a participa la evenimente dedicate.

Participanții din anii precedenți lucrează acum cu diverse agenții și publicații. Mohamed Mahdy, unul dintre participanții la programul din 2022, care atrage atenția asupra comunităților ascunse și adesea neglijate din Egipt prin munca sa, a fost distins la categoria Open Format la premiile World Press Photo din 2023. Colega sa de generație, Alexandra Corcode, a fost nominalizată la categoria Tom Stoddard Award for Excellence din 2023, pentru modul în care a surprins singurătatea și abandonul printre persoanele în vârstă din țara sa natală, România.

Programul din 2024 se adresează studenților și stagiilor care studiază și locuiesc în Europa, Orientul Mijlociu și Africa, iar înscrierile sunt deschise în perioada 12 februarie – 7 martie. De asemenea, există un număr limitat de locuri disponibile pentru recomandări din partea fotografilor profesioniști. Cererile vor fi evaluate de o comisie formată din editori de la Getty Images, Reuters Pictures, AFP și EPA, care vor stabili lista inițială cu cei mai promițători candidați din regiune.

Studenții selectați vor participa la sesiuni individuale de mentorat cu unul dintre mentorii programului, având ocazia să discute despre activitatea lor și despre planurile lor profesionale pe termen lung. Pe durata verii, aceștia vor avea sesiuni virtuale în care vor discuta detalii legate de proiecte noi și de portofoliile actuale, concentrându-se în special pe opțiuni de editare, modalități de îmbunătățire a abilităților narative și pe dezvoltarea unui stil autentic personal.

Workshop în Girona şi Visa pour l’Image în Perpignan, Franţa

În septembrie, 25 de studenţi vor fi invitaţi la un workshop Canon de patru zile, pe un domeniu catalan din Girona, Spania, iar în ultima seară vor participa la festivalul internaţional de fotojurnalism Visa pour l’Image din Perpignan, Franţa. Workshop-ul va oferi un cadru restrâns pentru a face schimb de idei şi pentru a cunoaşte fotografi renumiţi. Evaluările portofoliilor în grup oferă studenţilor o oportunitate de învăţare şi şansa de a analiza lucrările colegilor, dar şi de a primi feedback profesional despre lucrările proprii.

Pe lângă expoziţiile şi proiecţiile de seară din cadrul Visa pour l’Image, studenţii vor avea ocazia să participe la evaluări suplimentare ale portofoliilor şi să îşi extindă reţeaua de contacte.