VIDEO Boston Dynamics a lansat Atlas 2

Scris de | 19 aprilie, 2024
VIDEO Boston Dynamics a lansat Atlas 2

La doar o zi după ce a anunțat că își retrage robotul hidraulic Atlas, Boston Dynamics a prezentat o nouă versiune, complet electrică, a noului său robot umanoid. Atlas v2.0 este proiectat să fie capabil de o gamă mult mai mare de mișcări decât predecesorul său.

Boston Dynamics a vrut ca noua versiune să arate că Atlas poate păstra o formă umanoidă fără a limita „modul în care poate să se miște un robot biped”. Noua versiune a fost redesenată cu articulații pivotante, despre care compania susține că îl fac „capabil să abordeze sarcini plictisitoare, murdare și periculoase”.

Clipul de prezentare al capacităților noului robot este la fel de teatral ca cele cu care cei de la BD ne-au obișnuit în ultimii ani. Acesta începe cu Atlas întins pe podea, înainte ca el să-și îndoaie rapid picioarele înapoi peste corp și să se ridice în picioare într-un mod care s-ar potrivi mai degrabă cu un film horror. Capul său curbat, iluminat, adaugă un fel de farmec asemănător lămpii Pixar, iar modul în care Atlas se rotește apoi în talie și se îndreaptă către camera video chiar pare destul de șocant.

Compania a mai spus că va continua să construiască pe „fundația” modelului hidraulic Atlas din generația precedentă. Boston Dynamics a declarat că noul Atlas va fi testat pe un grup restrâns de clienți „în următorii câțiva ani”, începând cu Hyundai. Alți roboți umanoizi de la furnizori rivali precum Figure și Apptronik sunt de asemenea testați pe liniile de producție BMW și Mercedes.

Etichete: , , ,

Sursa: Boston Dynamics’ new Atlas robot is a swiveling, shape-shifting nightmare