O nouă funcție foarte utilă a fost introdusă în WhatsApp

WhatsApp a făcut progrese constante pentru a prinde din urmă platforme precum Telegram și Discord, introducând noi funcții axate pe interacțiunile în grupuri mari, cum ar fi Comunitățile, dar și actualizările în stil broadcast pentru Canale. Cu toate astea, în astfel de conversații există riscul de a pierde mesaje importante atunci când se discută prea mult.

În timp ce Discord oferă deja suport pentru „pinning” pentru mai multe mesaje din conversație, WhatsApp a introdus funcția în urmă cu doar câteva luni. Acum, a mărit în sfârșit limita de „pin” de la un singur mesaj la un maxim de trei pentru toți utilizatorii.

WhatsApp a introdus suportul pentru fixarea mesajelor la sfârșitul anului trecut, iar în martie platforma s-a concentrat pe îmbunătățirea limitelor pentru fixarea chat-urilor și a mesajelor; în faza de testare beta se puteau fixa până la cinci conversații de grup sau individuale în Chats, în loc de trei. După câteva luni de testare, WhatsApp extinde acum această facilitate la miliarde de utilizatori din întreaga lume.

WhatsApp spune că poți da pin la mesaje pentru o perioadă de una, șapte sau 30 de zile, apăsând lung pe mesajul respectiv și selectând „Pin” din meniul cu trei puncte. Administratorii de grup pot controla dacă alți participanți au voie să fixeze mesaje. Poți fixa până la trei mesaje, pentru ca apoi să poți da „unpin” din același meniu dacă ai atins limita.

Ca alternativă, poți marca și mesaje în conversație pentru referințe rapide. WhatsApp nu are o limită pentru câte mesaje pot fi marcate cu stea, însă acestea sunt vizibile doar pentru tine.