Fabrica Nokia de la Jucu, cumpărată de De’Longhi

Scris de | 25 ianuarie, 2012
Fabrica Nokia de la Jucu, cumpărată de De’Longhi

De’ Longhi, unul dintre cei mai mari producători de electrocasnice, anunţă semnarea unui acord pentru achiziţionarea facilităţii de producţie a Nokia din Cluj.

Se estimează că tranzacţia se va finaliza în primul trimestru al anului 2012, iar părţile au convenit ca termenii acordului să rămână confidenţiali.

De’Longhi intenţionează să integreze facilitatea de producţie în cadrul strategiei sale de dezvoltare, contribuind astfel la extinderea internaţională a grupului, aflat într-o perioadă de creştere accelerată. De asemenea, producătorul de electrocasnice planifică adaptarea capacităţii sale de manufactură şi diversificarea platformei sale de producţie, astfel încât să balanseze structura de producţie din Estul Îndepărtat către Europa, unde De’Longhi îşi desfăşoară deja activitatea în cadrul unei fabrici, în Italia.

După ce, în septembrie 2011, Nokia şi-a anunţat intenţia să oprească producţia de terminale mobile la Cluj  şi să-şi concentreze operaţiunile în locaţii mai apropiate de furnizorii şi pieţele sale cheie, compania a căutat activ potenţiali cumpărători pentru halele de producţie, cu sprijinul autorităţilor locale şi naţionale din România.

Robert Andersson, Senior Vice President în cadrul Nokia, care a condus discuţiile, a declarat: “Pe parcursul evaluării interesului faţă de fabrica Nokia, am făcut eforturi pentru a găsi un investitor important cu planuri clare de creştere şi de a crea locuri de muncă aici în viitorul apropiat. De’ Longhi a fost candidatul ideal din ambele puncte de vedere şi suntem foarte mulţumiţi că am reuşit să asigurăm un viitor fabricii, atât de repede”.

Etichete: , , , ,