S-a închis celebrul tracker BTJunkie

Scris de | 6 februarie, 2012
S-a închis celebrul tracker BTJunkie

Fondatorii tracker-ului BTJunkie au decis să închidă astăzi site-ul după 7 ani de existenţă. Decizia a fost luată în mod voluntar, cel mai probabil pentru a evita o soartă asemănătoare cu cea a site-ului The Pirate Bay sau Megaupload.

Pe pagina principală a celebrului tracker BTJunkie.org a apărut astăzi un mesaj de adio, în care fondatorii site-ului explică decizia de a închide definitiv portalul. După 7 ani de existenţă în climatul on-line, perioadă în care persoanele responsabile pentru site au „încercat să lupte pentru libertatea de comunicare”, fondatorii tracker-ului au decis să-şi spună adio de la utilizatori.

După cele întâmplate recent cu fondatorii The Pirate Bay, care vor fi nevoiţi să execute o pedeapsă cu închisoare pentru piraterie, şi Megaupload, decizia de a închide în mod voluntar un tracker de mărimea lui BTJunkie e cât se poate de firească.

Proiectele de lege precum SOPA şi ACTA ar putea interzice transferul liber de fişiere pe internet. Acordul ACTA (Anti Counterfeiting Trade Agreement) ar oferi deţinătorilor drepturilor de autor să ceară informaţii confidenţiale furnizorilor de servicii de internet legate de fişierele descărcate de utilizator şi, mult mai important, posibilitatea de a intenta procese fără a avea nevoie de un procuror.

În urma închiderii site-ului BTJunkie şi Megaupload, se aşteaptă o mai mare mobilizare a utilizatorilor internetului împotriva acestor proiecte de lege.

Etichete: , , , , , ,