Oracle şi IBM colaborează pentru a accelera Java

Scris de | 19 octombrie, 2010
Oracle şi IBM colaborează pentru a accelera Java

Oracle şi IBM au anunţat că vor colabora pentru a le permite dezvoltatorilor şi clienţilor să construiască şi să inoveze pe baza investiţiilor Java deja existente şi a implementării de referinţă OpenJDK. Mai precis, companiile vor colabora în cadrul proiectului OpenJDK pentru dezvoltarea celui mai bun mediu Java open source.
Odată cu aceste noutăţi, cele două companii vor face din OpenJDK principala zonă pentru dezvoltarea open source a platformei Java SE. Java Community Process (JCP) va rămâne în continuare principalul organism de standardizare a specificaţiilor Java şi ambele companii vor coopera pentru a continua să îmbunătăţească JCP.
Colaborarea se va axa pe proiectul OpenJDK, implementarea open source a specificaţiei Java Standard Edition (Java SE), a limbajului Java, a Java Development Kit (JDK) şi a Java SE Runtime Environment (JRE).
Oracle şi IBM vor sprijini foaia de parcurs pentru dezvoltarea OpenJDK recent anunţată, care accelerează disponibilitatea Java SE în cadrul comunităţii open source.
Java este un limbaj de programare cu scop general care este realizat în mod special pentru a fi deschis şi a le permite dezvoltatorilor de aplicaţii „să scrie o dată, să ruleze oriunde.” Limbajul este folosit în special în software de afaceri, aplicaţii web şi mobile.

Etichete: , , ,