Călătorie în timp

Scris de | 27 octombrie, 2010
Călătorie în timp

Mafia II şi noul DLC lansat pentru Mass Effect 2, Lair of the Shadow Broker îţi vor asigura câteva ore bune de distracţie în locaţii şi perioade diametral opuse – Empire Bay-ul anilor 1950 şi metropola galactică Illium, undeva într-un viitor îndepărtat.

Băieţi deştepţi
Puşca şi maşina lată, ce bărbaţi erau odată –  parafrazând celebrul hit carpatin, acesta este primul gând care îţi trece prin cap după ce faci cunoştinţă cu Vito Scaletta şi Joe Barbaro, cei doi mafioţi cu suflet mare şi mitraliere pe măsură alături de care vei trece prin bune şi rele în mult aşteptatul Mafia II.
După Starcraft II, o altă continuare mult aşteptată a coborât în sfârşit din sfera ideilor în cea a mouse-ului, tastaturii sau a controler-ului, Mafia II. În 2002 primul Mafia reuşea să facă furori printre fanii jocurilor sand-box pe care îi cucerea cu o poveste matură, o grafică excelentă pentru acea perioadă şi o atmosferă specială, dată de micile detalii ale metropolei de la începutul secolului XX. După nenumărate amânări şi screenshot-uri, cei de la 2K Czech au lansat la finalul verii lui 2010 Mafia II, un joc ce reuşeşte în mare parte să se ridice la nivelul uriaşelor aşteptări ale fanilor.

Alte vremuri

Povestea din Mafia II se desfăşoară aproape în întregime în Empire Bay, un New York puţin schimbat la faţă al anilor 45-50. Atmosfera oraşului, culorile, sunetele, vremea, totul pare cât se poate de real şi de bine transpus în joc, reuşind să îţi creeze senzaţia că te plimbi cu adevărat pe străzile retro din Empire Bay, unde imigranţii se luptă pentru o viaţă mai bună. Cu alte cuvinte visul american într-unul dintre cele mai americane locaţii pe care le poate gândi un producător ceh.
În Empire Bay tânărul Vito Scaletta încearcă să guste din plin bucuriile vieţii – bani, maşini şi dame, împreună cu prietenul său din copilărie Joe Barbaro. Celor doi nu le e deloc frică de muncă, cel puţin de cea care implică activităţi de genul relocat oameni la trei metri sub pământ sau subtilizat bunuri, astfel încât încep să crească încet încet în rangurile mult temutei Cosa Nostra. Un pelerinaj pe la sfânta puşcărie, unde vei avea ocazia să experimentezi viaţa bună de la duşuri pare încorporat în joc de producători cu scopul precis de a-i speria pe tinerii cărora le-ar veni idei de îmbogăţire peste noapte urmând exemplul lui Vito.
Să trecem însă la lucruri mai concrete. Dialogurile excelente, pline de realism, voice acting-ul impecabil şi personajele credibile reuşesc să pună Mafia II pe lista jocurilor ce nu trebuie să lipsească din educaţia unui gamer care se respectă.
Jocul se bucură de o grafică bună, chiar dacă nu perfectă. Hainele personajelor se mişcă extrem de real, mai ales celebrele paltoane albe din epocă, zgârieturile maşinilor apar exact în locul loviturii iar feţele personajelor sunt destul de expresive. Puncte în plus îi putem oferi şi la capitolul fizică, sunet şi implementare, jocul rulând bine şi pe hardware de acum doi, trei ani.
Vito are un arsenal ce conţine un număr nici prea mic  dar nici exagerat de pistoale, puşti, mitraliere Thompson şi ceva grenade şi coctailuri Molotov. Scenele de acţiune sunt bine realizate, este uşor să ţinteşti, iar senzaţia că armele fac pagube serioase este satisfăcătoare.

Text de: Sergiu Briceag

Citeste mai mult aici

Aboneaza-te la revista connect

Etichete: