În haine de business

Scris de | 27 octombrie, 2010
În haine de business

Noul Sony Vaio S este un aparat care respiră business prin toți porii. Făcut parcă să își găsească locul în servieta unui om de afaceri, noul Vaio S e stilat și destul de ușor încât să poată fi transportat fără probleme, la cele mai puțin de două kilograme pe care le are.

Materiale de calitate

Așa cum am spus, Vaio S este un model sobru, destinat să arate bine atunci când e scos din servietă, un model „fără chef de glume”. El pare destinat să fie o unealtă de afaceri, preocupată în primul și în primul rând de muncă, nu de distracție. Acesta este și motivul pentru care cei de la Sony au optat pentru o configurație axată în mare măsură pe specificații utile în afaceri, în dauna funcțiilor multimedia. Nu s-a folosit un chip video foarte puternic, care să permită rularea jocurilor de ultimă generație, atâta vreme cât acesta nu ar fi folosit la mare lucru și ar fi consumat doar bateria, mult mai importantă pentru o atare utilizare.
Designul este sobru, dar foarte elegant, cu butonul Power plasat în partea dreaptă, verde atunci când notebookul este pornit și portocaliu aprins în standby. Carcasa este parțial metalică, probabil pentru a-i fi asigurată rezistența, și completată de un plastic mat, care nu preia deloc amprente digitale. Totul este îmbinat la perfecție și respiră calitate. Nimic nu se mișcă, iar aparatul dă senzația că ar putea trece prin multe fără probleme prea mari. Asta și datorită carcasei realizate din aliaj de magneziu, pentru maximă rezistență.
Și dacă tot suntem la capitolul carcasă, trebuie să spunem că aparatul dispune de protecție avansată a hard diskului, astfel încât acesta să nu sufere pagube în cazul în care scapi aparatul pe jos.
Ne-a plăcut din primul moment tastatura, care, în ciuda spațiului ceva mai mic decât la alte notebookuri în care este situată, are taste suficient de mari, foarte bine delimitate (o tradiție la Vaio, de altfel), care fac ca scrisul textelor de dimensiuni mari să devină o plăcere. Precizia este din plin la ea acasă.
Nu avem motive să ne plângem nici de trackpad, bine realizat și el și cu capabilități multitouch, care permit diferite gesturi care vor ține loc de scurtături. Precizia este la ea acasă și aici.

Conectivitate din plin

Așa cum am spus și mai devreme, Vaio S este un notebook destinat celor care vor muncă înaintea distracției, astfel că porturile de toate felurile sunt la locul lor. Există și o urmă de zâmbet pe fața lui Vaio S, însă. Avem un port HDMI, dacă vrei să te uiți la un film pe un televizor de mari dimensiuni. Cu toate acestea, cu ajutorul său se poate conecta și un proiector, lucru pe care îl poate face și prin portul VGA. În acest fel, prezentările vor arăta cât se poate de bine. Nu lipsesc cele trei porturi USB, două pe o parte și unul pe cealaltă, și nici interfața de rețea. Am găsit și un port firewire, lucru ceva mai rar, dar care se poate dovedi foarte necesar uneori.

Citeste mai mult aici

Aboneaza-te la revista connect

Etichete: