Banca Transilvania alege Oracle FLEXCUBE

Scris de | 12 ianuarie, 2011
Banca Transilvania alege Oracle FLEXCUBE

Oracle a anunţat că Banca Transilvania a ales Oracle FLEXCUBE Universal Banking pentru sistemul său de core-banking, în vederea susţinerii creşterii operaţionale de două cifre pe an a BT, odată cu menţinerea profitabilităţii.
Pentru a satisface cerinţele actuale şi viitoare, Banca Transilvania avea nevoie de o platformă integrată de banking, utilizată internaţional, eficientă, eficace din punctul de vedere al costurilor şi foarte modernă. Oracle FLEXCUBE Universal Banking va susţine Banca Transilvania inclusiv în ceea ce priveşte riscurile, conformitatea şi îmbunătăţirea experienţei clienţilor în relaţia cu BT.
Anterior, Banca Transilvania utiliza o alta soluţie informatică performantă, dar a explorat alternative, astfel că a luat decizia de a semna un contract cu Oracle FLEXCUBE, bazandu-se pe parteneriatul de succes pe care îl are deja cu compania Oracle: BT este prima instituţie bancară din lume care a utilizat Exadata Database Machine, Version 2, dar şi Oracle Financials Hub, oferite de Oracle.
Banca Transilvania a ales să lucreze cu Oracle datorită unor avantaje precum: prezenţa companiei Oracle în regiune, centrul de implementare şi suport din Atena; experienta cu cei peste 30 de clienţi din sectorul bancar, din zona Balcani, pe care îi are Oracle şi cele peste 100 de referinţe din Europa.
Firma locală Trend Import-Export SRL, membru de nivel gold al Oracle PartnerNetwork (OPN), a avut un rol esenţial în colaborarea Oracle cu Banca Transilvania, pentru selectarea FLEXCUBE, pornind şi de la relaţiile de succes anterioare, în procesul de implementare a Oracle Exadata Machine V2.

Etichete: , , ,