iPad 2 lansat oficial – de două ori mai rapid, mai subţire şi mai uşor

Scris de | 3 martie, 2011
iPad 2 lansat oficial – de două ori mai rapid, mai subţire şi mai uşor

iPad 2 a fost lansat oficial ieri, în cadrul evenimentului organizat de Apple la San Francisco, iar veştile sunt cât se poate de bune, atât în ceea ce priveşte specificaţiile cât şi preţul.
Noul iPad 2 are într-adevăr un procesor dual-core A5 la 1GHz care îi oferă o viteză dublă faţă de modelul precedent precum şi o performanţă grafică de până la nouă ori mai bună. Aplicaţiile răspund instant, iar calea este deschisă spre aplicaţii mult mai impresionante din punct de vedere grafic. În ciuda surplusului de putere, autonomia va rămâne aceeaşi, situându-se în jurul valorii de 10 ore.
Cele două camere despre care s-a vorbit atât sunt şi ele prezente. Camera frontală este dedicată videoconferinţelor prin FaceTime şi are o rezoluţie VGA, în timp ce camera principală filmează HD 720p cu 30 de cadre pe secundă şi oferă zoom digital 5x.

Carcasa lui iPad 2 este cu 33% mai subţire, atingând 8.8 mm în anumite zone, iar greutatea a scăzut şi ea cu circa 80 de grame, ajungând la 600g. Noul iPad introduce şi o carcasă neagră pe lângă cea albă, pentru a mulţumi pe toată lumea, iar contra sumei de 39 de dolari poţi achiziţiona şi un soi de copertă care acoperă ecranul şi care se transformă în stand la nevoie.
Ceea ce nu s-a schimbat este display-ul, cei care se aşteptau la un ecran Retina ca şi al iPhone-ului fiind puţin dezamăgiţi. iPad 2 are acelaşi display LCD IPS cu rezoluţia de 1024 x 768 pixeli.
Preţul noului iPad 2 este şi el un plus, acesta fiind disponibil contra sumei de 499 de dolari în varianta cea mai simplă, de 16GB, doar cu Wi-Fi, fără 3G, preţul cu care a fost lansat şi iPad-ul original. Cei care au aşteptat un preţ mai bun pentru generaţia întâi au şi ei motive de bucurie, compania anunţând că va reduce preţul pentru modelul de bază cu 100 de dolari, la 399 dolari.
Noile iPad 2 vor intra în retail în SUA pe 11 martie. Rămâne să vedem pe când îl vom găsi în România.

Asus ROG Zephyrus g16 - 2024

Etichete: , , , , , , ,