iPhone-ul va deveni POS şi va accepta plăti contactless după un update viitor

Scris de | 28 ianuarie, 2022
iPhone-ul va deveni POS şi va accepta plăti contactless după un update viitor

Apple e gata să schimbe complet modul în care ne raportăm la iPhone-uri şi la comerţ, convertind terminalele Apple în POS-uri. Dispozitivele POS (point of sale) sunt cele pe care le folosim în magazine, restaurante şi care ni se aduc inclusiv la uşă la livrări pentru plată cu cardul de credit.

Apple e gata să aducă funcţionalitatea POS pe iPhone-uri, permiţând business-urilor să folosesca telefoanele cu iOS în rol de POS. Informaţia a apărut pe Reuters şi această funcţie va sosi pe iPhone-uri prin intermediul unei actualizări software. Odată ce se aplică acest update, cumpărătorii vor putea plăti via NFC prin plasarea cardului de debit sau credit contactless pe telefon sau Apple Watch.

Se aplică şi la atingerea unui iPhone de alt iPhone cu rol de POS pentru a realiza o plată. Există deja softuri POS disponibile pe terminale Android prin aplicaţii third party, deci practică nu e chiar nouă. Apple ar fi lucrat la această funcţie încă din 2020, când a cumpărat Mobeewave, un startup canadian care se ocupă fix cu tehnologie pentru smartphone-uri, permiţându-le să accepte plăti contactless de la carduri de credit.

iPhone-urile folosesc ciprui NFC pentru a procesa plăti folosind Apple Pay, dar sistemul ar putea evolua şi spre funcţie POS. Până acum se puteau face plăti spre un iPhone folosind mici accesorii de la firma Square, inclusiv unul prin care poţi glisa un card. Poate că vom vedea o noutate în această direcţie la WWDC 2022 în iunie.

Etichete: , , , , , ,

Sursa: Ubergizmo