Cât de mulți români citesc cărți în format digital

Scris de | 16 martie, 2022
Cât de mulți români citesc cărți în format digital

Voxa, prima platformă românească de streaming pentru audio-books și e-books a depășit 10% din business, în 4 luni de la lansarea start-upului tech. Compania își propune ca până la finalul anului segmentul corporate să reprezinte 30% din business. Voxa estimează pentru 2022 o cifră de afaceri de 700.000 de euro, în condițiile în care compania are 27.000 de utilizatori.

Dacă pentru 2021 datele arată că doar 1% dintre români citesc digital, în timp ce media din Europa este de 15%, Voxa își propune ca până la finalul anului procentul de români care citesc digital să urce până la 3%. 

Evoluția pozitivă a abonamentelor pe segmentul corporate reprezintă un semn pentru companie că piața avea nevoie de astfel de produse, cei mai mulți clienți provenind din industrii ca IT&C, consultanță, bănci, automotive, FMCG, online gambling și real estate.

Platforma își propune ca până la finalul anului să ajungă în peste 100 de companii mari, Autonom, Stefanini, OTP Bank, Betfair fiind câteva dintre numele care s-au alăturat recent Voxa. Aceste creșteri sunt prognozate de reprezentanții Voxa în contextul în care companiile din România și-au schimbat atitudinea față de beneficiile acordate angajaților.

Tariful pentru un abonament standard la Voxa, care include acces nelimitat, este de 48 de lei, iar în cazul contractelor corporate, Voxa oferă condiții avantajoase din punct de vedere al costurilor. În plus, compania rămâne aproape de clienții săi și se implică activ să promoveze utilizarea Voxa, prin organizarea de book clubs, dar și alte activități. 

Companiile pot suporta integral costurile abonamentelor, pot acoperi jumătate din valoarea abonamentului, existând și opțiunea ca angajații să beneficieze de un tarif preferențial dacă doresc să acceseze Voxa din resurse proprii.

Start-up-ul românesc Voxa s-a lansat oficial în luna noiembrie 2021 și a reușit să atragă o finanțare în valoare de 540.000 de euro la sfârșitul verii 2021 prin SeedBlink.

Etichete: , , , ,