România înregistrează aproape jumătate din vânzările online din Europa de Est

Scris de | 30 iunie, 2022
România înregistrează aproape jumătate din vânzările online din Europa de Est

Cu o creștere de 13% la nivel european în 2021, până la 718 miliarde de euro, comerțul electronic a demonstrat că a devenit și mai ferm ancorat în economie și societate, după ce în perioada pandemiei de COVID-19 a reprezentat pentru mulți oameni principala sursă de aprovizionare, se arată în Raportul 2022 privind comerțul electronic european publicat de către Ecommerce Europe și EuroCommerce.

În România, cifra de afaceri a comerțului electronic a fost estimată la 6,2 miliarde de euro în 2021, în creștere cu 11% față de 2020, iar pentru 2022 sectorul este estimat să crească cu 13%, până la 7 miliarde de euro. Astfel, vânzările realizate în România au reprezentat anul trecut aproape jumătate din totalul realizat la nivelul Europei de Est, estimat la 14 miliarde de euro.

Raportul 2022 privind comerțul electronic european a fost pregătit de Centrul pentru Perspectivă de Piață al Universității de Științe Aplicate din Amsterdam la solicitarea Ecommerce Europe și EuroCommerce.

EuroCommerce este principala organizație europeană ce reprezintă sectorul de retail și en-gros. Membrii săi includ federații naționale de comerț din 31 de țări, cele mai mari 27 de companii de vânzare cu amănuntul și en-gros din Europa și federații care reprezintă sectoare specifice de comerț, ce numără în total aproximativ 6 milioane de companii.

Etichete: , , , ,