Meta va solicita angajaților să facă doza booster a vaccinului pentru COVID-19

Scris de | 12 ianuarie, 2022
Meta va solicita angajaților să facă doza booster a vaccinului pentru COVID-19
Foto: RO Vaccinare/Facebook

Meta, compania-mamă a Facebook, va solicita angajaților doza booster a vaccinului COVID-19 pentru a putea lucra din birourile sale din SUA, după cum a raportat The Wall Street Journal. Meta spusese deja că angajații birourilor din SUA ar trebui să fie vaccinați împotriva COVID-19 când se vor întoarce la birou, dar începând cu 28 martie, vor avea nevoie și de dovada unei a treia doze, a confirmat purtătorul de cuvânt al Meta, Tracy Clayton, pentru The Verge.

De asemenea, compania amână redeschiderea completă a birourilor până pe 28 martie, respingând o revenire care fusese stabilită anterior pentru sfârșitul acestei luni.

Nu toți angajații Meta vor trebui să se întoarcă la birou pe 28 martie. Cei care nu doresc să revină își pot amâna întoarcerea cu trei până la cinci luni, o politică care a fost anunțată pentru prima dată în luna decembrie. De asemenea, compania va permite angajaților să solicite un regim work-from-home cu normă întreagă.

Angajații vor avea timp la dispozitie până pe 14 martie pentru a decide dacă doresc să se întoarcă la birou, să-și amâne întoarcerea sau să solicite lucru la distanță cu normă întreagă, a spus Clayton.

Schimbările sunt anunțate pe fondul numărului tot mai mare al cazurilor de COVID-19 din SUA, forțând companiile și organizațiile să-și schimbe planurile. Creșterea cazurilor a determinat multe companii să-și retragă prezența fizică de la CES din acest an, iar conferința în sine a fost închisă cu o zi mai devreme.

Alte mari companii de tehnologie și-au schimbat recent planurile de redeschidere a birourilor. Apple și-a amânat pe termen nelimitat revenirea la muncă în decembrie, amânând o redeschidere stabilită anterior, pentru data de 1 februarie.

Etichete: , , , , , ,

Sursa: Meta will require employees to have a COVID-19 booster to return to the office