REVIEW Apple Watch Series 7, performanță la încheietură

Scris de | 20 ianuarie, 2022
REVIEW Apple Watch Series 7, performanță la încheietură

Și a venit și celălalt moment al anului, cu ceva întârziere de data asta, în care am testat noul Apple Watch, poate unul dintre cele mai populare wearables de pe planetă, produs care se lansează în fiecare an odată cu noul iPhone. De această dată a fost rândul generației a șaptea, una care vine cu numeroase îmbunătățiri față de variantele anterioare, însă e totodată una care se comercializează la un preț destul de piperat. Să vedem, deci, ce s-a schimbat în 2021.

Poate completarea ideală pentru un iPhone, pentru cei care preferă smartwatch-urile ceasurilor clasice este un Apple Watch. Desigur, există pe piață și variante mai bune pentru cei care sunt orientați mai mult către fitness, precum ceasurile Fitbit, însă orice utilizator care își duce viața de zi cu zi în ecosistemul companiei din Cupertino îți poate spune că un Apple Watch nu se compară cu nimic.

Varianta din 2021 vine cu cel mai mare ecran de până acum, unul despre care chiar Apple spune că este cu peste 50% mai mare decât cele montate pe Series 3. Desigur, asta vine doar ca o validare a faptului că toate produsele evoluează în dimensiuni, exact la fel cum vedem și în cazul smartphone-urilor. În fine, Series 7 vine cu două opțiuni de display, unul de 41 de milimetri și un altul de 45 de milimetri. Eu am testat varianta mai ofertantă și pot spune că se simte diferența, mai ales față de ceasul meu de zi cu zi, un Fitbit Sense.

Ecosistemul bată-l vina

Și orice ți-ar spune oricine, toată treaba asta cu ecosistemul este ce atrage cei mai mulți utilizatori. Gurile rele ar spune că totul este îngrădit și ești, practic, obligat să stai prins în același loop software. Îmi amintesc cum Marques Brownlee, poate cel mai urmărit youtuber de tehnologie de pe planetă, compara la un moment dat ecosistemul Apple cu o închisoare care există sub forma unei grădini. Totul e bine, nu ai de ce să vrei să pleci, și chiar dacă ai vrea, ar fi totuși destul de greu.

Ideea e că dacă lucrurile merg bine nu ai de ce să le schimbi. Și exact asta vedem aici. Prima dată când mi-am pus ceasul la încheietură mi-am dat seama că urma să fiu și mai conectat cu telefonul, notificările și tot ce se întâmplă, decât cu smartwatch-ul meu din prezent. Apple Watch Series 7 vine în final cu cea mai potrivită dimensiune a cadranului, cel puțin în opinia mea. Cum îmi plac displayurile mari, nu aveam cum să nu remarc asta ca un punct forte.

Iar designul este clar în liniile Apple, așa cum suntem obișnuiți cu toate produsele companiei. Avem aici un șasiu metalic sleek, de culoare Silver în cazul meu, care se remarcă prin forma clasică, pătrată, completat de „crown-ul” cu care controlezi mai ușor cam tot ce are loc pe ecran. Iar dimensiunile mai ofertante îți permit, evident, și un control mai bun, având mai mult spațiu de desfășurare. De fapt, acesta este primul an în care Apple a introdus și posibilitatea folosirii unei tastaturi chiar pe Apple Watch pentru a răspunde la mesaje.

Asistentul personal

Am senzația că odată cu fiecare an care trece, Apple Watch devine din ce în ce mai mult un produs de sine stătător, față de anii în care servea mai mult ca o completare la iPhone. Știe toată lumea cum poți lăsa acum telefonul acasă atunci când ieși la alergat, de exemplu, iar ceasul va rămâne conectat la rețea pentru ca tu să poți prelua apeluri sau mesaje. Deja așteptăm ziua în care telefonul se va muta cu totul la încheietură, iar ea pare mai aproape ca niciodată.

Ce îmi place cel mai mult la acest gadget este că reușește să găsească echilibrul cel bun între un device destinat celor pentru care fitness-ul și sănătatea sunt cele mai importante, dar în același timp reușește să fie un dispozitiv extrem de cool, care cu siguranță va fi apreciat așa cum trebuie de pasionații de tehnologie. Unde mai punem că arată cum arată și face tot ce face?!

O altă noutate adusă în acest an pe Series 7 este încărcarea rapidă, mai exact cu până la 33% mai rapidă decât cea de pe seria lansată în 2020 dar și un plus de robustețe, care vine la pachet cu o rezistență mai bună la apă, praf și fisuri. Deși Apple ne spune că e ok să poți înota în apă sărată cu Apple Watch la mână, eu nu recomand sub nici o formă acest lucru, deoarece mi-au trecut pe la ureche suficiente cazuri în care ceasurile s-au stricat exact din acest motiv.

Apple Watch și perioada pandemică

După cum scriam și în rândurile de mai sus, un astfel de ceas, atât de dotat cu toți senzorii posibili, te poate ajuta destul de mult și în perioada dificilă prin care trecem. Și vreau să vorbesc aici despre un gimmick atât de simplu de implementat, doar printr-un update de software, dar care te poate bate la cap în momentul în care trebuie. Atunci când te speli pe mâini. În speță, ceasul îți va aminti mereu să te speli măcar 30 de secunde pe mâini, pentru ca toți microbii să fie eliminați cu brio.

Desigur, regăsim aici și clasica funcție ECG, pe care o găsim pe majoritatea smartwatch-urilor disponibile pe piață în acest moment, dar și funcția SPO2, care te va ajuta să-ți măsori nivelul de oxigenare al sângelui, lucru extrem de util în ziua de azi, mai ales dacă ai ghinionul de a face COVID.

Concluzia connect

Rețeta este destul de simplă aici. La fel ca și în cazul iPhone-urilor, Apple aduce îmbunătățiri substanțiale de la an la an, chiar dacă le ambalează extrem de similar în ultima vreme. Apple Watch Series 7 este poate cel mai bun smartwatch disponibil pe piață, însă este totodată și unul care vine la raft la un preț destul de piperat.

Prețurile Apple Watch Series 7 pornesc din jurul sumei de 2100 de lei, iar de acolo „sky is the limit” pentru unele modele mai exclusiviste. Însă de acești bani vei primi exact ceea ce aștepți: performanță, frumusețe și exclusivism. Apple Watch Series 7 poate fi achiziționat de la iStyle România, atât din magazinele fizice cât și de pe site.

Etichete: , , , ,