Evoluţie Evolio: HCD303 şi HCD301

Scris de | 27 martie, 2011
Evoluţie Evolio: HCD303 şi HCD301

Compania Evolio îţi propune două noi modele de telefoane fixe, HCD303 şi HCD301, care reuşesc să reunească într-un pachet atractiv design-ul contemporan cu funcţiile avansate de care ai nevoie la birou.
Text de: Sergiu Briceag

Design şi funcţionalitate
Evolio HCD303 este un telefon ideal pentru necesităţile zilnice ale unui utilizator clasic, cu un aspect rafinat, oferind însă şi câteva funcţii suplimentare. Una dintre ele este recunoaşterea apelantului.
Telefonul are un display LCD generos, cu contrast reglabil în funcţie de necesităţi şi cu iluminare de fundal, într-o nuanţă de albastru, care îşi dovedeşte utilitatea în lipsa luminii.
Funcţii suplimentare
Pe lângă funcţia de recunoaştere a apelantului, Evolio HCD303 mai vine cu câteva elemente care îl diferenţiază de un telefon banal. Spre exemplu acesta poate fi folosit şi pe post de calculator, are nu mai puţin de 20 de tonuri de apel şi volum reglabil, muzică în modul de aşteptare, funcţie de alarmă şi de speakerphone. Mai putem aminti autofiltrarea numerelor care apelante şi memorarea a cinci prefixe zonale.
Telefonul stă bine şi la capitolul memorie, putând înregistra 59 de apeluri primite şi 16 apeluri efectuate.
Design deosebit
Telefonul are un aspect elegant, şic, care rupe liniile banale ale unui model clasic graţie unei combinaţii cromatice reuşite şi a contrastului dintre tastele negre glossy şi cele vişinii. Tot acest contrast facilitează şi identificarea mai rapidă a funcţiilor dorite. Ca şi construcţie, Evolio HCD303 este bine finisat, solid, un lucru important pentru un astfel de aparat care este supus uzurii de zi cu zi.
Tastele sunt mari, uşor de utilizat şi sunt împărţite în patru zone distincte, în funcţie de rolul pe care îl au. Cele patru taste mici de sub display, Ring, Hold, Vol, Cal şi Flash oferă acces direct la câteva elemente de bază din meniu. Urmează un grup de taste vişinii, mai mari, care permit navigarea prin meniu şi realizarea unor operaţiuni în lista de numere.
Urmează tastele numerice, comode, însă puţin cam apropiate. Un alt mic neajuns este faptul că tastele nu au iluminare de fundal şi pot fi identificate mai greu noaptea sau în lipsa luminii suficiente.
Ultimul grup de taste, Redial şi Speaker este plasat sub butoanele numerice, la o mică distanţă de acestea, pentru a fi uşor de accesat, fiind probabil şi cel mai des utilizat.
Telefonul are dimensiuni medii, fiind potrivit atât pentru plasarea pe birou, dar şi pentru montarea pe perete, datorită unei siguranţe pentru receptor. HCD303 are nevoie de trei baterii pentru funcţionare, variantă tot mai răspândită în rândul aparatelor de telefonie fixă. Odată ce aţi deschis cutia, montarea receptorului şi a cablurilor necesită sub 1 minut, fiind extrem de facilă.
Din punctul de vederea al calităţii sonore, Evolio HCD303 sună şi se aude bine, chiar şi pe difuzor, chiar dacă aici la volum ridicat distorsionează puţin vocea.

Model semi profesional

Evolio HCD301 este un telefon fix cu aspecte business, oferind o memorie extinsă pentru apelurile primite, funcţie VIP şi trei niveluri distincte de protecţie.
Linii sobre
Modelul HCD301 este mai sobru decât HCD303, înlocuind contrastul dintre vişiniu şi negru cu două nuanţe distincte de gri. Puţinele pete de culoare sunt LED-ul plasat lângă receptor care semnalizează faptul că o convorbire este în desfăşurare în momentul respectiv şi tasta de speaker din colţul dreapta jos. Această abordare este ideală pentru un telefon de birou.
Tastele au o amplasare total diferită faţă de HD303, fiind asociate cu mai multe funcţii decât în cazul acestuia. Spre exemplu sub display sunt amplasate trei taste identice M1, M2 şi M3 pentru apelarea memoriei. Urmează un buton rotund care asigură navigarea prin meniu şi lista de numere, prin apăsarea diferitelor sale extremităţi. Un număr de 7 taste mici rotunde sunt amplasate de o parte şi de alta a tastei centrale , Set/Store, Cal, Out, VIP, Del , Vol sau Ring/Hold şi sunt asociate cu funcţii precum cea de setare a unui număr de telefon special, VIP.
Tasta Redial are o formă cu totul diferită de restul butoanelor şi o poziţionare mai deosebită, un lucru inteligent dacă ne gândim că este una dintre cele mai utilizate ale telefonului.
Display-ul LCD este iluminat cu o lumină de fundal albastră a cărei intensitate poate fi reglată, fiind perfect vizibil în întuneric.
Memorie extinsă
Evolio HCD301 se bucură de o memorie mai extinsă decât cea a unui telefon clasic, fiind capabil să înregistreze 62 de apeluri primite şi 16 apeluri efectuate, care pot fi verificate, formate din nou sau şterse la nevoie.
Pentru a rupe monotonia, utilizatorii pot selecta între nu mai puţin de 24 de modele de sonerii care pot fi atribuite şi apelului în aşteptare. Volumul lor poate fi setat uşor în mai multe etape de la tasta dedicată.
Alte funcţii interesante sunt ceasul cu alarmă, calculatorul cu 10 cifre şi funcţia de formare antifurt. Pentru cei care apelează numere din alte regiuni sau alte ţări, HCD301 are un prefix cu autofiltru şi autoadăugare de 0 când se reformează numărul de telefon primit de la lungă distanţă.
Ca şi construcţie, telefonul Evolio este solid, de dimensiuni medii şi poate fi montat şi pe o suprafaţă verticală datorită siguranţei pentru receptor. Alimentarea este asigurată de data aceasta de patru baterii de tip AA.
Din punct de vedere sonor, Evolio HCD301 nu a pus nici un fel de probleme, oferind o calitate ridicată pe ambele direcţii.

Etichete: , , , ,