REVIEW realme GT2 Pro, un statement al companiei chineze

REVIEW realme GT2 Pro, un statement al companiei chineze

Scris de | 15 iunie, 2022

Încă de când s-a întâmplat ce s-a întâmplat cu Huawei, sunt sigur că deja știi despre ce vorbesc și nu mai are rost să bat apa-n piuă pentru a nu știu câta oară, locul lăsat vacant de gigantul chinez, mai ales pe piața din România a reprezentat o miză cu adevărat uriașă pentru ceilalți producători din țara asiatică. Iar pe lângă Xiaomi, cel mai mare câștigător pare să fie grupul BBK, cel din care fac parte OnePlus, Oppo, vivo și nu în ultimul rând, realme.

Și da, sunt multe voci care au ajuns să spună că cele patru companii care își împart o felie destul de mare de pe piața din România au ajuns să scoată modele care seamănă între ele destul de mult, fapt care este observabil, dar în același timp, de înțeles. Chiar dacă OnePlus nu prea mai e compania pentru „hipsteri”, chiar dacă Oppo a devenit deja noul Huawei, realme păstra încă un ADN propriu. Însă se pare că, ușor-ușor, și acest producător intră în mainstream. Ceea ce nu este un lucru rău.

Pe masa noastră de teste a ajuns de ceva vreme realme GT2 Pro, noul flagship al chinezilor, un telefon care arată foarte bine atât pe hârtie, cât și în practică, însă care se încadrează de această dată într-un segment diferit de preț. Și vreau să dau la o parte deja din peisaj acest „elefant din cameră” și să îți spun de pe acum să nu te aștepți ca GT2 Pro să fie în același price range ca predecesorul său din urmă cu un an, și anume GT 5G. Dacă acesta din urmă costa în jur de 2400 de lei la lansare, ei bine, modelul de anul acesta poate fi achiziționat în schimbul a aproximativ 3800 de lei. Dar totul este explicabil de componente și performanță.

Design

Cel mai nou model din gamă, GT2 Pro, a cam spart segmentul de „flagship killer”, al predecesrului său, și s-a dus direct în zona high-end. Și asta se vede mai ales prin prisma build-ului său. Una dintre deciziile importante luate de producător a fost implicarea aceluiași designer care a lucrat la modelul realme GT Master, și anume Naoto Fukusawa. Asta înseamnă că flagshipul de anul acesta are atât un design interesant, însă ce e cu adevărat de menționat aici este faptul că GT2 Pro este realizat dintr-un bio-polimer, care reduce cu 35% amprenta de carbon în timpul procesului de fabricație.

În primul rând, senzația pe care o ai atunci când ții acest model în mână nu prea se compară cu cea oferită de alte telefoane de pe piață. Dacă la început te-ai aștepta să îți ofere un feeling de ieftin, fiind un flagship care nu este realizat din sticlă, rezultatul nu este deloc așa. GT2 Pro are într-adevăr feeling de telefon high-end, chiar dacă la baza spatelui său stă un cu totul alt material. Aici mi se pare un risc asumat al companiei, desigur, sub umbrela „eco”. Însă un risc care a dat roade.

Display

În ceea ce privește ecranul device-ului, avem parte de un AMOLED LTPO2 de un miliard de culori și cu 120 de Hz rată de reîmprospătare. Bineînțeles, orice telefon care e comercializat la un asemenea preț va sosi cu aceste specificații la rafturile magazinelor, și deja devine din ce în ce mai greu să compari telefoanele high-end, pentru că am ajuns să vedem aceleași caracteristici „STAS” la fiecare. Ceea ce putem spune, însă, este că este unul foarte luminos, clar în segmentul de vârf, GT2 Pro dispunând de 1400 de niți luminozitate maximă.

Dimensiunea display-ului este și ea una satisfăcătoare, care se încadrează perfect în parametrii necesari unui flagship. Vorbim aici despre o diagonală de 6,7 inci cu margini destul de subțiri, iar factorul de formă este de 20:9. Desigur, regăsim în echipare și standardul HDR10+, protecție Corning Gorilla Glass Victus, și o rezoluție maximă de 1440 x 3216 pixeli.

Având în vedere că vorbim despre un astfel de factor de formă, punctul forte al acestui telefon ar fi gamingul, prin prisma faptului că îl ții mai ușor în mână, însă în mod clar nu se face de râs dacă ne gândim la streaming, mai ales că tocmai e proaspăt lansat Disney+ pe piața din România. Vreau să zic că primele cinci episoade din Obi-Wan Kenobi au strălucit așa cum trebuie pe ecranul lui realme GT2 Pro.

Camera Foto

realme GT2 Pro dispune de o cameră foto formată din trei senzori. Vorbim aici despre doi de 50 MP, unul wide și unul ultrawide, cu f/1.8 și f/2.2 respectiv, care sunt acompaniați de un al treilea senzor de tip microscope. Acesta din urmă este capabil de 20x zoom optic, care este potențat de un plus, până la 40x, prin intermediul unui zoom de tip digital, iar pozele sunt destul de reușite, chiar dacă vorbim de doar 3MP.

În ceea ce privește fotografia în regim de zi cu zi, adică cea pe care o preferă probabil mai mult de trei sferturi din utilizatori, capabilitățile lui GT2 Pro sunt mai mult decât oneste. Desigur, pe timp de zi și în condiții normale de lumină instantaneele sunt la nivel evident de flagship, camera mai lasă puțin de dorit atunci când peisajul fotografiat e mai „gri”. În sensul că merge mai mult spre iPhone, în ceea ce privește culorile, decât spre alte telefoane care potențează destul de mult nuanțele. Însă aici totul ține strict de gustul fiecăruia, pe Gt2 Pro fiind vorba și despre un plus de naturalețe a imaginii, cu o postprocesare AI aplicată destul de conservator.

Atunci când se lasă seara, însă, realme GT2 Pro a fost destul de impresionant. Detaliile scoase în imaginile pe timp de noapte sunt destul de pronunțate, chiar și atunci când nu vrei să folosești night mode-ul, și poți vedea chiar în fotografiile care însoțesc acest material cum s-a văzut festivalul bucureștean SAGA prin lentila „clientului nostru de astăzi”. Un alt lucru pe care l-am mai observat tot în acest scenariu este potențarea culorilor în contrast cu întunericul care le înconjoară, ceea ce mie personal îmi pare că dă un efect plăcut de sharpness pozelor nocturne.

Sub capotă & Realme UI 3.0

Și la acest capitol suntem deja obișnuiți cu toții cu ce urmează să citești în continuare. Fiind un flagship din 2022, telefonul este echipat cu procesorul vârf de gamă de la Qualcomm, Snapdragon 8 Gen 1, fabricat pe 4nm, însoțit, desigur, de un accelerator grafic Adreno 730. Fluiditatea în aplicații și gaming este aici literă de lege, experiența amintindu-mi destul de mult de telefoanele lansate de OnePlus.

Și nici cu răcirea nu stă rău, mai ales că l-am forjat cu vreo două meciuri de PUBG cu pachetul grafic maxim descărcat și aplicat. Ce să mai, n-o să încerc acum să-i găsesc un nod în papură, mai ales prin prisma faptului că nu prea are defecte. În afară de câteva întârzieri minore în mișcările de swipe down a meniului cu setări și notificări din Realme UI 3.0.

Și pentru că tot am vorbit de Realme UI 3.0, trebuie să specific că îmi oferă un feeling de OxygenOS (OnePlus), și nu doar prin prisma cursivității. Designul este asemănător, însă acesta mi se pare un punct cât se poate de forte. Nu de puține ori am zis că, în opinia mea umilă și subiectivă, OxygenOS este cea mai bună interfață de Android existentă în acest moment. Desigur, realme GT2 Pro vine echipat cu Android 12.

Iar în ceea ce privește combo-ul de stocare + memorie RAM, putem observa mai multe variante de echipare: două cu 8 GB de memorie RAM, fiecare cuplată cu 128 GB sau 256 GB spațiu de stocare, și două cu 12 GB de memorie RAM, cuplate cu 256 GB sau 512 GB spațiu de stocare. Deci putem spune că fiecare are de unde alege și nu există probleme aici, toate aceste configurări fiind ofertante din punct de vedere al performanței oferite.

Concluzia connect

Realme GT2 Pro este un flagship în adevăratul sens al cuvântului, care are potențialul destul de mare de a pune cu adevărat realme pe harta cu cei mai importanți producători din lume. Chiar dacă unii vor considera, precum în alte cazuri, ca producătorul se orientează cumva să nu mai fie prea mult asociat cu segmentul mid-range, mie mi se pare doar că realme trece cu brio un examen al maturizării.

Specificațiile de top, configurațiile foarte ofertante, dar și faptul că, în pofida acestor lucruri, reușește să fie ceva mai competitiv pe piață din punct de vedere al prețului, față de concurenții săi cu echipări similare, fac din GT2 Pro o alegere bună pentru oricine vrea un telefon high-end.

 

Etichete: , , , , , , , ,