Cei mai buni hackeri se întrec la Bucureşti, sub ochii Yahoo!

Scris de | 6 mai, 2011
Cei mai buni hackeri se întrec la Bucureşti, sub ochii Yahoo!

Yahoo! organizează în 14 şi 15 mai la Bucureşti evenimentul Open Hack Europe, care le va permite dezvoltatorilor prezenţi să „hack-uiască”, folosindu-se de o gamă extinsă de servicii, de la conținut best-in-class, la produse de advertising și consumer de top, precum tehnologii de căutare, comunicații, tehnologii mobile și de televiziune conectată.

Sute de programatori din toată lumea sunt așteptați la Crystal Palace Ballrooms pentru a lua parte la a paisprezecea ediție Open Hack și, totodată, prima din Estul Europei.
Evenimentul va oferi dezvoltatorilor oportunitatea de a-și manifesta creativitatea, ajutându-i să realizeze produse noi și inovatoare, ce vor influența întreaga platformă de digital media a Yahoo!.
Evenimentele de hack, popularizate de către Yahoo! și echipele sale globale de tehnologie, reunesc programatori, dezvoltatori și designeri în cadrul unei experiențe incitante și distractive. În decursul a doar 24 de ore, acești oameni vor fi aduși împreună pentru a crea și testa aplicații și programe create de la zero, folosind tehnologii Yahoo! și API-uri deschise.
Evenimentul de la București începe sâmbătă, 14 mai, printr-o serie de workshop-uri tehnice, urmate de un „hackathon”, o perioadă non-stop de codare de 24 de ore. Serviciile și API-urile precum YUI, YQL și BOSS sunt nucleele în jurul cărora se construiesc aplicații noi și interesante. YUI este un framework open-source foarte popular, scris cu ajutorul JavaScript și CSS, prin care se pot construi aplicații web complexe și interactive. YQL, Query Language-ul Yahoo! este un limbaj expresiv, similar SQL, ce permite dezvoltatorilor să să filtreze și șă îmbine date de-a lungul serviciilor Web. În final, BOSS este un API de date ce oferă dezvoltatorilor acces la căutări web, content de imagini sau știri.
La evenimentul de la București vor participa și câțiva dintre cei mai apreciați programatori și dezvoltatori din lume, inclusiv Douglas Crockford, cunoscut pentru popularizarea limbajului JavaScript JSON (JavaScript Object Notation).
Dezvoltatorii care vor să se înscrie la eveniment o pot face în mod gratuit aici și sunt invitați să descopere API-urile și tehnologiile Yahoo! pentru dezvoltatori pe http://developer.yahoo.com.

Etichete: , , , , ,