Dropbox: Apar discuţii privind securitatea fişierelor

Scris de | 16 mai, 2011
Dropbox: Apar discuţii privind securitatea fişierelor

Dropbox, aplicaţia de file sharing care ne-a făcut tuturor viaţa mai uşoară, înlocuind în mare măsură clasicele stick-uri de memorie, este supusă unui tir de acuzaţii din partea unui analist de securitate.

Christopher Sogohain, specialist în securitate online, a acuzat Dropbox că aceştia nu spun adevărul atunci când pretind că toate datele sunt criptate şi că nimeni, nici chiar angajaţii lor, nu au acces la fişierele noastre private.
Dropbox foloseşte un sistem de „hash”, care analizează bit cu bit fiecare fişier, iar în cazul în care un fişier pe care vrei să îl uploadezi este detectat ca prezent deja pe server, vei avea acces practic la copia acelui fişier aflată pe serverele lor, ci nu la fişierul tău. Acest proces economiseşte spaţiu pe servere şi permite un transfer mai rapid. Nu ar trebui să existe probleme, însă teoretic sistemul poate fi exploatat.

De asemenea, cheile de criptare sunt în posesia celor de la Dropbox, ceea ce ar putea permite abuzuri.
Reprezentanţii Dropbox au lansat rapid un comunicat care să combată acuzaţiile, declarând că toate aşa zisele probleme descrise de analistul de securitate au fost adresate pe larg într-un anunţ lansat la începutul acestei luni şi că nu există nici un motiv de îngrijorare pentru milioanele de utilizatori.

Etichete: , ,